Τραγωδία στις Άλπεις με έναν νεκρό και έξι τραυματίες

Ένα τρομερό δυστύχημα σημειώθηκε στο ελβετικό χιονοδρομικό κέντρο Ένγκελμπεργκ Τίτλις, στις Άλπεις, κατά τη διάρκεια έργων συντήρησης σε ένα εκτός λειτουργίας αναβατόριο σκι.

Όπως δήλωσε η αστυνομία του κεντρικού καντονιού Όμπβαλντεν, ένα προσωρινό υποστήριγμα που είχε συνδεθεί στο κύριο καλώδιο μιας καμπίνας έσπασε, με αποτέλεσμα εργάτες να χτυπηθούν από καλώδια.

Δύο εργάτες υπέστησαν σοβαρά τραύματα ενώ άλλος ένας τραυματίστηκε ελαφρύτερα, σύμφωνα με την αστυνομία. Οι υπόλοιποι τρεις τραυματίστηκαν ευτυχώς ελαφρά. Οι τρεις σοβαρότερα τραυματίες μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα σε κοντινά νοσοκομεία.

Κανένας τουρίστας δεν έχει εμπλακεί στο δυστύχημα

Ευτυχώς κανένας τουρίστας δεν έχει τραυματιστεί, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας Bergbahnen Engelberg Truebsee Titlis Bet AG, που είναι αρμόδια για την λειτουργία των αναβατορίων στο χιονοδρομικό κέντρο, 35 χιλιόμετρα νότια της Λουκέρνης.

Ο εκπρόσωπος της εταιρίας ανέφερε, ότι καμία καμπίνα δεν είχε προσδεθεί στο κύριο καλώδιο την ώρα του δυστυχήματος, καθώς το αναβατόριο είχε κλείσει λόγω προγραμματισμένης συντήρησης.

Η αστυνομία ανέφερε ότι ερευνητές από το Εγκληματολογικό Ινστιτούτο της Ζυρίχης, που διερευνά ατυχήματα και ποινικές υποθέσεις, θα εξετάσει τα αίτια του δυστυχήματος.

Loading