Τρέμε Πάμελα… Ήρθαν τα διασωστικά drone! (vd)

Στην… ανεργία απειλεί να βγάλει τους ναυαγοσώστες η νέα γενιά των διασωστικών drone. Ήδη, ένα εξ αυτών απέδειξε την αξία του την Πέμπτη (18/1), σώζοντας τις ζωές δύο εφήβων!

Το video που κάνει ήδη το γύρο του διαδικτύου είναι εντυπωσιακό. Δύο νεαροί, ηλικίας 16 και 17 ετών, βρέθηκαν να παλεύουν με κύματα που έφταναν τα τρία μέτρα, στο Λένοξ Χεντ, της Αυστραλίας. Τα κύματα ήταν τόσο επικίνδυνα, που ακόμη και οι ναυαγοσώστες δυσκολεύονταν να τους προσεγγίσουν.

Το drone έδωσε τη λύση

Την ώρα του περιστατικού, τοπικοί ναυαγοσώστες εκπαιδεύονταν στη χρήση των διασωστικών drone με την ονομασία «Little Ripper». Βρήκαν, λοιπόν, την ευκαιρία να δουν στην πράξη τις δυνατότητες που προσφέρει, πλέον, η τεχνολογία.

«Με τη χρήση του Little Ripper, ο ναυαγοσώστης κατάφερε να εντοπίσει το σημείο όπου βρίσκονταν οι κολυμβητές. Στη συνέχεια, έριξε τη διασωστική βάρκα κοντά στους νεαρούς. Η εικόνα που καταγράφηκε δείχνει τη βάρκα να φουσκώνει και να επιτρέπει στους δύο εφήβους να τη φτάσουν και να κρατηθούν από αυτήν», δήλωσε ο Νίαλ Μπλερ, αρμόδιος υπουργός.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η τοπική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 430.000 δολάρια στη συγκεκριμένη τεχνολογία, αρχικά σε δοκιμαστική φάση. Φαίνεται, λοιπόν, ότι το πρώτο τεστ ήταν απολύτως θετικό.

«Αυτή είναι η πρώτη διάσωση παγκοσμίως», σχολίασε ο αξιωματούχος Τζον Μπαριλάρο. «Ποτέ στο παρελθόν δεν αξιοποιήθηκε με αυτόν τον τρόπο ένα drone το οποίο κουβαλάει διασωστική λέμβο. Είναι απίθανο να βλέπεις ότι αυτή η επένδυση της τοπικής κυβέρνησης στην τεχνολογία έχει αποφέρει ήδη καρπούς, με τη διάσωση δύο νεαρών ανθρώπων», πρόσθεσε ο Μπαριλάρο.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της περιοχής, το Little Ripper χρειάστηκε μόλις κάτι παραπάνω από 60 δευτερόλεπτα για να διανύσει το 1 χιλιόμετρο από τη βάση των ναυαγοσωστών μέχρι το σημείο όπου κινδύνευσαν οι δύο έφηβοι. Υπολογίζεται ότι αν επιχειρούσε να τους προσεγγίσει κολυμπώντας ένας ναυαγοσώστης, θα χρειαζόταν έξι φορές περισσότερο χρόνο.

https://www.youtube.com/watch?v=YMJuN8npYCo

Loading