Το πρώτο αλκοολούχο ποτό για την Coca-Cola στην Ιαπωνία

Έτοιμη η Coca-Cola να κυκλοφορήσει αλκοολούχο ρόφημα στην Ιαπωνία για πρώτη φορά μετά από 125 χρόνια ιστορίας του αμερικανικού κολοσσού αναψυκτικών ποτών.

Σε μια φόρμα με ερωτήσεις-απαντήσεις που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του ομίλου, ο πρόεδρος των επιχειρήσεων στην Ιαπωνία, Χόρχε Γκαρντούνο γνωστοποίησε ότι η κατασκευάστρια εταιρεία της Fanta θα δοκιμάσει ένα ποτό σε κουτάκι το οποίο θα περιέχει αλκοόλ.

Που θα “βασιστεί” το νέο αυτό ρόφημα

Το νέο αυτό ρόφημα θα βασιστεί στο μοντέλο των γιαπωνέζικων ποτών Chu-Hi, ένα κοκτέιλ που πωλείται σε κουτάκι και παρασκευάζεται από ένα τοπικό αλκοολούχο ρόφημα που ονομάζεται Shochu και από ανθρακικό νερό αρωματισμένο με κίτρο. Το ποτό κυκλοφορεί σε διάφορες γεύσεις (δαμάσκηνο, φράουλα, λίτσι, ακτινίδιο…) και το shochu μπορεί να αντικατασταθεί από βότκα.

Γενικά, η πλειονότητα των τοπικών ζυθοποιών, Asahi, Kirin, Takara, Suntory, πωλούν τα ποτά τους με περιεκτικότητα σε αλκοόλη στους 3 και 9 βαθμούς κάτι που τα κάνει ιδιαίτερα δημοφιλή και προσιτά σε νέους και γυναίκες.

Ο πρόεδρος της γιαπωνέζικης μονάδας της Coca-Cola εξήγησε ότι παρόλο τη μικρή εμπειρία τους σε ποτά με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ έδειξαν ότι κάνουν βήματα προκειμένου να εξερευνήσουν νέες ευκαιρίες εκτός βασικού τομέα.

Στη συνέχεια, το υψηλόβαθμο στέλεχος του κολοσσού συμπλήρωσε κάτι τέτοιο είναι μοναδικό για την ιστορία αυτού του κολοσσού καθώς η Coca-Cola ήταν εξαρχής επικεντρωμένη στην παρασκευή μη αλκοολούχων ποτών.

Κλείνοντας, δεν έγινε καμία αναφορά στο πότε θα κυκλοφορήσει στην αγορά αυτό το ποτό αλλά ούτε και το ύψος της τιμής του.

Loading