Το πολύ σάκε τον έκανε… Hulk!

Μια απίστευτη και εξαιρετικά σπάνια ασθένεια, βιώνει ένας 68χρονος συνταξιούχος από την Κίνα, το σώμα του οποίου έχει παραμορφωθεί όπως ισχυρίζεται εξαιτίας του Σάκε! Η σπάνια αυτή ασθένεια, έχει μετατρέψει το σώμα του, κάνοντάς τον να μοιάζει με τον γνωστό ήρωα της Marvel τον Hulk.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι η παραμόρφωση αυτή οφείλεται στο αλκοόλ, καθώς άρχισε να πίνει στην ηλικία μόλις των 13 ετών. Η κατάσταση με το αλκοόλ χειροτέρευε σταδιακά με αποτέλεσμα ήδη από την ηλικία των 40 ετών να πίνει καθημερινά περίπου ένα λίτρο σάκε (η αναλογία του οποίου σε αλκοόλ είναι περίπου 20%).

Η «μεταμόρφωση» του σώματός του ξεκίνησε περίπου το 1997 και μέχρι το 2011 διαμορφώθηκε σε αυτήν την κατάσταση. Η όψη του μοιάζει μυώδεις, ωστόσο είναι απλά λιπώματα.

Η σπάνια αυτή ασθένεια ονομάζεται Madelung, γνωστή επίσης ως συμμετρική λιπωμάτωση, η οποία χαρακτηρίζεται από την αύξηση λιπωμάτων, κυρίως γύρω από τον λαιμό και τους ώμους.

Οι γιατροί του είχαν αναφέρει ότι η κατάσταση είναι ακίνδυνη έως ότου αρχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα στην αναπνοή. Κάτι το οποίο συνέβη το 2017. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς η κατάστασή του χρήζει χειρουργικής επέμβασης καθώς θα χρειαστεί μείωση λιπωμάτων, πιθανότατα μέσω λιποαναρρόφησης.

Η περίπτωση του 68χρονου Ταν είναι εξαιρετικά σπάνια καθώς σύμφωνα με τον γιατρό Xiao, παγκοσμίως συναντώνται μόνο 400 περιπτώσεις, με τις 200 εξ αυτών να συναντώνται στην Κίνα.

Loading