Το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης «κατεβάζει» πίνακα της Μέι

Στην αποκαθήλωση του πορτραίτου της πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι προχώρησαν νωρίτερα οι αρχές του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, προκειμένου να το προστατεύσουν από τυχόν επιθέσεις.

Ο συγκεκριμένος πίνακας με την προσωπογραφία της πρωθυπουργού, βρισκόταν κρεμασμένος σε έναν από τους τοίχους ενός από τα πιο φημισμένα πανεπιστήμια του κόσμου, αυτό της Οξφόρδης, όπου έχει σπουδάσει και η ίδια Γεωγραφία. Οι αρχές του πανεπιστημίου είχαν αποφασίσει να κρεμάσουν το πορτραίτο της προκειμένου να την τιμήσουν ως μια από τις σημαντικότερες γυναίκες απόφοιτους.

Όμως πριν από λίγο καιρό ο συγκεκριμένος πίνακας είχε συγκεντρώσει ορισμένα ιδιαίτερα επικριτικά σχόλια πολιτικής φύσεως κυρίως σε θέματα που έχουν να κάνουν με την μετανάστευση αλλά και το Brexit.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η κυβέρνηση Μέι υποσχέθηκε να προστατεύσει τον ελεύθερο λόγο στο πανεπιστήμιο. Πάνω από το πορτρέτο της Μέι στην Οξφόρδη κάποιος έγραψε: «Ελεύθερος χώρος- μοιραστείτε τις σκέψεις σας».

Όπως εξηγεί εκπρόσωπος του πανεπιστημίου, το γεγονός της απομάκρυνσης του πίνακα «δεν έχει να κάνει με την πολιτική». Αντίθετα, έγινε για να προστατευθεί από «κυρίως χιουμοριστικά και σατιρικά μηνύματα».

Loading