Το Ιράκ θα αναλάβει δράση για την αποτροπή επιθέσεων του PKK στη Τουρκία

Οι ιρακινές ένοπλες δυνάμεις θα εμποδίσουν τους Κούρδους μαχητές που εδρεύουν στο βόρειο Ιράκ από το να διεξάγουν επιθέσεις εναντίον της Τουρκίας, δήλωσε ο Ιρακινός πρωθυπουργός Χάιντερ αλ-Αμπάντι. Νωρίτερα η Τουρκία είχε προειδοποιήσει ότι αν δεν το κάνει θα παρέμβει η ίδια.

Η ανακοίνωση αυτή του Ιρακινού πρωθυπουργού, έγινε ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του Μπιναλί Γιλντιρίμ.

«Οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας έχουν εκπαιδευτεί να μην επιτρέπουν την παρουσία ξένων μαχητών στην παραμεθόρια περιοχή», ανέφερε ανακοίνωση του γραφείου του Αμπάντι, ύστερα από την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ανδρών.

Ο επικεφαλής του στρατιωτικού γενικού επιτελείου του Ιράκ, υπολοχαγός Όθμαν Αλ- Γκάνμι, επανέλαβε το μήνυμα αυτό κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας επιθεώρησης την Τρίτη σχετικά με τα στρατεύματα που εγκαταστάθηκαν στο Σιντζάρ, ανέφερε η κρατική ιστοσελίδα ειδήσεων Iraqi Media Network.

«Ο ιρακινός στρατός έχει τον πλήρη έλεγχο του Σιντζάρ και της συνοριακής περιοχής με την Τουρκία”, ανέφερε.

Προηγήθηκε προειδοποίηση

Νωρίτερα, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας είχε προειδοποιήσει ότι εάν ο ιρακινός στρατός δεν εμποδίσει τις επιχειρήσεις του PKK στις πόλεις Σιντζάρ και Καντίλ και δεν αποσυρθούν από την περιοχή Μάνμπιτζ της Συρίας και τις περιοχές της χώρας ανατολικά του Ευφράτη, τότε θα επενέβαινε ο τουρκικός στρατός.

Loading