Το ευχαριστώ του Πέπε Γκρίλο στους Ιταλούς ψηφοφόρους

Το δικό του ιδιαίτερο «ευχαριστώ» στους Ιταλούς ψηφοφόρους του κινήματος «Πέντε Αστέρων» είπε ο Πέπε Γκρίλο,  μετά τον εκλογικό θρίαμβο στις εκλογές της Κυριακής.

Μέσω του προσωπικού του ιστολογίου ο ιδρυτής των «Πέντε Αστέρων» έκανε λόγο για μια «ευμετάβλητη στάση των μέσων ενημέρωσης», σημειώνοντας πως το μήνυμα που πέρασε στην κοινωνία έγινε τελικά κατανοητό από το εκλογικό σώμα.

«Νωθρότητα και πάθος, το “ευχαριστώ” μου σε εσάς τους Ιταλούς», έγραψε ο πολύ γνωστός ηθοποιός και πολιτικός της γειτονικής χώρας. «Σας ευχαριστούμε για το ότι προσέξατε και ερμηνεύσατε την προσπάθειά μας, κατανοώντας περί τίνος πρόκειται. Ίσως μπορούμε να ξαναμιλήσουμε γι΄αυτό, να χρησιμοποιήσουμε ακόμη αυτή την λέξη. Διότι αποτελεί το παν για όσους το ζούνε: το πάθος» έγραψε.

Από τον χλευασμό στην επικράτηση

Παράλληλα ο Πέπε Γκρίλο  στηλίτευσε τη στάση των ιταλικών ΜΜΕ απέναντι στο κόμμα του υποστηρίζοντας πως «η παρουσίαση της λίστας υποψήφιων υπουργών του κινήματος, πλέον, δεν χλευάζεται», αλλά «τώρα που κερδίσαμε, γίνεται λόγος για πεφωτισμένη κίνηση».

Τέλος, αφού ευχαρίστησε, δήλωσε πως είναι ευγνώμων στους ψηφοφόρους του, για το ότι «ενώ κάποιες στιγμές, ο ίδιος νόμιζε πως όλα όσα έκαναν τα Πέντε Αστέρια, άνθισαν πολύ αργά, εκείνοι στάθηκαν ικανοί να κοιτάξουν πέρα από τις σκόνες».

Loading