Σε γαλλικά χέρια πέρασε το αεροδρόμιο του Βελιγραδίου

Την αποκρατικοποίηση του διεθνούς αεροδρομίου του Βελιγραδίου «Νίκολα Τέσλα» αποφάσισε η κυβέρνηση της Σερβίας, αποδεχόμενη την προσφορά της γαλλικής εταιρείας Vinci Airports.

Μεταξύ των εταιριών που διεκδίκησαν την εκμετάλλευση του αεροδρομίου «Νίκολα Τέσλα» ήταν και ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σε κοινοπραξία με την ινδική GMR.

Οι άλλοι όμιλοι που επίσης κατέθεσαν προσφορές ήταν η κοινοπραξία των εταιρειών Meridiam Eastern Europe Investments (Γαλλία), Zurich Airport AG (Ελβετία) και Eiffage (Γαλλία), και η κοινοπραξία των Incheon International Airport Corporation (Ν. Κορέα), Yatirimlar ve isletme (Τουρκία) και της ρωσικής εταιρείας, με έδρα την Κύπρο, VTB Capital Infrastructure.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του σερβικού Τύπου, το αεροδρόμιο παραχωρήθηκε προς εκμετάλλευση στην Vinci Airports για διάστημα 25 ετών έναντι του ποσού των 501 εκατομμυρίων ευρώ. Οι Γάλλοι δεσμεύτηκαν ότι, κατά την περίοδο αυτή, θα επενδύσουν 732 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το επιμίσθιο σε ετήσια βάση θα ανέρχεται στα 16 εκατομμύρια ευρώ.

Loading