Την αφαίρεση του όρου «Τουρκία» από μερικές ενώσεις ζήτησε ο Ερντογάν

Σύμφωνα με νέες δηλώσεις που έκανε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποφάσισε να ζητήσει να αφαιρεθεί η λέξη Τουρκία από τον τίτλο τον οποίον φέρουν διάφορες οργανώσεις στην γειτονική χώρα. Όπως είναι φυσικό, προκλήθηκε ένα κύμα δυσαρέσκειας προς αυτή του την ενέργεια.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ένας από τους συλλόγους τους οποίους ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε την απομάκρυνση του όρου Τουρκία από την επωνυμία του ήταν και ο  Ιατρικός Σύλλογος της Τουρκίας (TTB).  «Πρέπει σύντομα να αφαιρέσουμε αυτό τον όρο». Υπενθυμίζεται ότι ο Ιατρικό Σύλλογος είχε καταρχήν διατυπώσει κριτική έναντι των στρατιωτικών επιχειρήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη στη βόρεια Συρία.

Από την άλλη μεριά, σύμφωνα με τον Ερντογάν:  «Δεν πρόκειται μονάχα για τον Ιατρικό Σύλλογο, αλλά επίσης και για τον Δικηγορικό Σύλλογο της Τουρκίας. Διότι δεν έχουν υιοθετήσει υποστηρικτική στάση προς τον αγώνα που εμείς δίνουμε αυτή τη στιγμή για την προάσπιση της πατρίδας μας, το αντίθετο.[…] Το υπουργικό συμβούλιο θα λάβει τα αναγκαία μέτρα».

Όπως είναι φυσικό, οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου προκάλεσαν την αντίδραση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου της Τουρκίας Μετίν Φεϊζιόγλου, ο οποίος δήλωσε έκπληκτος από την στάση του, χαρακτηρίζοντας τον μάλιστα «παραπληροφορημένο» . Συγκεκριμένα δήλωσε πως «Εκείνοι που σκέφτονται να διαγράψουν τη λέξη «Τουρκία» από τον Δικηγορικό Σύλλογο της Τουρκίας, δεν θα καταφέρουν ποτέ να μας διαγράψουν από την καρδιά του τουρκικού λαού».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading