Την αποχώρηση της Μέρκελ από την ηγεσία του CDU ζητά η συντηρητική πτέρυγα του κόμματος

Την αποχώρηση της Άγκελα Μέρκελ από την ηγεσία του CDU ζητά η συντηρητική πτέρυγα του κόμματος, θέτοντας παράλληλα μια σειρά ζητημάτων που ξεκινούν από την υποχρεωτική στράτευση έως την κατάργηση του διπλού διαβατηρίου και την επιστροφή στην παλιά εικόνα της οικογένειας.

Το «μανιφέστο των συντηρητικών», όπως αυτοπροσδιορίζονται τα συγκεκριμένα στελέχη, πιέζουν εδώ και καιρό τη γερμανίδα καγκελάριο να πάψει την πορεία προς το κέντρο και να ακολουθήσει μια άλλη που να βασίζεται στις παραδοσιακές αξίες της οικογένειας.

Στο συγκεκριμένο κείμενο, μάλιστα, αναφέρεται ότι πρέπει να δοθεί ανένδοτη μάχη εναντίον των αριστερών, δεξιών και ισλαμιστών εξτρεμιστών, αλλά και να καταργηθούν οι κοινωνικές εισφορές των εργαζομένων.

Ζητούν ανανέωση και αλλαγή φιλοσοφίας

Η «Ένωση Αξιών» δεν αποτελεί διάσπαση του CDU, υποστηρίζει ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία Γκρέγκορ Γκόλαντ: «Δεν αισθάνονται πλέον σαν στο σπίτι τους μέσα στο κόμμα και για αυτό πρέπει να συζητήσουμε μαζί τους. Πολλοί σκέφτονται παρόμοια, αλλά δεν τολμούν να το εκφράσουν δημοσίως», τονίζει και προσθέτει ότι η Καγκελάριος «με την πολιτική της στο προσφυγικό άλλαξε το κόμμα και τη χώρα και πρέπει κανείς να εξηγεί την πολιτική του, αν θέλει να την αλλάξει».

Το κόμμα ζούσε πάντα από τις τρεις ρίζες του, την κοινωνική, την φιλελεύθερη και την συντηρητική, δηλώνει από την πλευρά του ο αρχηγός του CDU στην Βάδη-Βυρτεμβέργη Τόμας Στρομπλ και τονίζει ότι το CDU αρχίζει τώρα μια συνολική διαδικασία για την κατάρτιση νέου προγράμματος. «Εδώ πρέπει και μπορούν να συνεισφέρουν όλοι», καταλήγει.

Loading