Τα έβαλε και με το Μαυροβούνιο ο Ντόναλντ Τραμπ

Δεν φαίνεται να έκανε και πολύ καλό στο Ντόναλν Τραμπ η Ευρωπαϊκή περιοδεία των τελευταίων ημερών, καθώς την Τρίτη το βράδυ τα έβαλε μέχρι και με το Μαυροβούνιο, το οποίο χαρακτήρισε μια «επιθετική χώρα, με πολύ δυνατούς ανθρώπους».  

«Αν για παράδειγμα σήμερα το Μαυροβούνιο δεχθεί επίθεση, γιατί πρέπει να πάει ο γιος μου εκεί για να το υπερασπιστεί;» τον ρώτησε δημοσιογράφος του Fox News στο πλαίσιο συνέντευξης που μεταδόθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης.

«Κατανοώ αυτό που λέτε, έχω θέσει την ίδια ερώτηση» απάντησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ και πρόσθεσε: «Το Μαυροβούνιο είναι μια πολύ μικρή χώρα με πολύ δυνατούς ανθρώπους, πολύ επιθετικούς. Μπορεί να γίνουν επιθετικοί και συγχαρητήρια, καλωσορίσατε στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο».

Να σημειωθεί, ότι το Μαυροβούνιο εντάχθηκε στον Οργανισμό του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού πέρσι, αψηφώντας τη Μόσχα, ενώ κατηγόρησε τη Ρωσία ότι έβαλε κατασκόπους να οργανώσουν ένα στρατιωτικό πραξικόπημα για να εμποδίσουν την εξέλιξη αυτή.

Σε ερώτηση που δέχθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο κοινοβούλιο του Μαυροβουνίου, ο πρωθυπουργός της χώρας, Ντούσκο Μάρκοβιτς, τόνισε ότι οι δηλώσεις του Τραμπ δεν αφορούσαν το «λόγο ύπαρξης του ΝΑΤΟ» αλλά μάλλον το ζήτημα «της χρηματοδότησης του ΝΑΤΟ».

«Απάντησε απλά σε μια ερώτηση και είπε ότι οι Μαυροβούνιοι είναι θαρραλέοι και ότι δεν θέλει οι Αμερικανοί πολίτες να πολεμήσουν και να σκοτωθούν για άλλες χώρες μέλη του ΝΑΤΟ» πρόσθεσε ο Μάρκοβιτς.

Loading