Γερμανία: Ταλαιπωρία λόγω απεργιών σε αεροδρόμια

Δύσκολη εβδομάδα και ταλαιπωρία, αρχής γενομένης από σήμερα, περιμένει τους πολίτες στη Γερμανία μετά την προειδοποιητική απεργία σε τέσσερα αεροδρόμια της χώρας.

Το μεγαλύτερο συνδικάτο της Γερμανίας, το Verdi, αλλά και ο σύνδεσμος υπαλλήλων dbb, κήρυξαν για σήμερα απεργία σε τέσσερα αεροδρόμια, αυτά της Φρανκφούρτης, του Μονάχου, της Κολωνίας και της Βρέμης.

Οι προειδοποιητικές απεργίες θα επεκταθούν έως και την Παρασκευή και σε άλλους τομείς του δημόσιου τομέα, όπως είναι τα νηπιαγωγεία αλλά και στον τομέα καθαρισμού και δη της αποκομιδής σκουπιδιών.

Η Lufthansa ανακοίνωσε ακυρώσεις πτήσεων

Μεγαλύτερα «θύματα» των απεργιών στη Γερμανία είναι όσοι προγραμμάτισαν να ταξιδέψουν με αεροπλάνο. Ηδη η Lufthansa ακύρωσε 58 διηπειρωτικές πτήσεις και 800 προς κοντινότερους προορισμούς, με 90.000 επιβάτες να μην έχουν τη δυνατότητα να πετάξουν.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Lufthansa η αεροπορική εταιρεία ακύρωσε 240 πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού στο δεύτερο σε μέγεθος αεροδρόμιο της χώρας.

Οσον αφορά τα αιτήματα των εργαζομένων τα συνδικάτα τους ζητούν αυξήσεις μισθών και ημερομισθίων κατά 6%, όπερ σημαίνει 200 ευρώ περισσότερα το μήνα.

Loading