Τέλη Ιουλίου θα οριστεί ο αντικαταστάτης του Ραχόι στην προεδρία του PP

Ο έκπτωτος πρωθυπουργός της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι, ανακοίνωσε σήμερα ότι αναμένεται στα τέλη Ιουλίου το Λαϊκό Κόμμα (PP) της Ισπανίας, του οποίου ηγείται να επιλέξει νέο αρχηγό, αποφεύγοντας ο ίδιος να ορίσει κάποιον ως διάδοχο.

Στην ανακοίνωση αυτή, προέβη ο Μαριάνο Ραχόι, έπειτα από σύσκεψη του κόμματος. Το έκτακτο συνέδριο του PP που θα εκλέξει το νέο αρχηγό, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 20 και 21 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα είχε ανακοινώσει πως εγκαταλείπει την ηγεσία του μεγαλύτερου κόμματος της Ισπανίας, στο τιμόνι της οποίας βρισκόταν εδώ και 14 χρόνια, μετά την εκδίωξή του από την εξουσία με πρόταση μομφής των σοσιαλιστών η οποία κατατέθηκε εναντίον του την 1η Ιουνίου.

«Η τελευταία απόφασή μου ήταν να φύγω, συνεπώς δεν θα πάρω άλλη απόφαση για το PP. Κανένα από τα πρόσωπα που μπορούν να διεκδικήσουν την προεδρία του κόμματος δεν έχει ανάγκη τη στήριξή μου. Δεν έχω ούτε διάδοχο ούτε δελφίνο», τόνισε ο Ισπανός πρωθυπουργός. Ο ίδιος, είχε προταθεί από τον πρώην Ισπανό πρωθυπουργό το 2004 Χοσέ Μαρία Αθνάρ.

Τα ονόματα που «φιγουράρουν» για την διαδοχή.

Στην λίστα των ατόμων τα οποία έχουν ήδη ακουστεί ότι θα αντικαταστήσουν τον Ραχόι στην ηγεσία του κόμματος φιγουράρουν αυτά της πρώην υπουργού Άμυνας και νυν δεύτερης στην ιεραρχία του PP Μαρία Ντολόρες ντε Κοσπεντάλ, της Σοράγια Σάενθ ντε Σανταμαρία, αντιπροέδρου της έκπτωτης κυβέρνησης, και του Αλμπέρτο Νούνιεθ Φεϊχό, προέδρου της περιφέρειας της Γαλικίας από την οποία κατάγεται και ο ίδιος ο Ραχόι.

Loading