Σύλληψη ρώσου χούλιγκαν που άφησε σε κώμα Άγγλο οπαδό στο Euro2016

Ένας ρώσος χούλιγκαν που επιτέθηκε σε οπαδό της Αγγλίας κατά τη διάρκεια του Euro 2016 σε ταραχές που ξέσπασαν στη Μασσαλία, συνελήφθη σήμερα από της γερμανικές αστυνομικές αρχές.

Η γερμανική αστυνομία δήλωσε ότι συνέλαβε τον ύποπτο ηλικίας 31 ετών στο αεροδρόμιο, κατά την άφιξή του από τη Μόσχα, χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία για την ταυτότητά του. Ωστόσο πρόσθεσε ότι το θύμα της επίθεσής του, υπέστη πολλαπλά κατάγματα και τραυματισμούς στο κεφάλι και στους πνεύμονες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ύποπτος αντιμετωπίζει ποινή εώς και 15 χρόνια φυλάκισης στη Γαλλία, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και σοβαρής σωματικής βλάβης.

To θύμα έπεσε σε κώμα και δεν έχει επιστρέψει ποτέ

Θύμα ήταν ο Άντριου Μπας από το Πόρτσμουθ της Αγγλίας, ο οποίος ήταν 51 ετών όταν δέχθηκε την επίθεση κατά την διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου που διεξήχθη πριν από δύο χρόνια.

Από τα χτυπήματα που δέχθηκε έχει υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ έπεσε σε κώμα, έχει διασωληνωθεί και έκτοτε δεν έχει επιστρέψει ποτέ.

Να σημειωθεί, ότι η γερμανική ομοσπονδιακή αστυνομία δήλωσε ότι ρώσος ύποπτος, εντοπίστηκε μετά από κοινή έρευνα με τη βρετανική αστυνομία η οποία κράτησε σχεδόν ένα με έναμιση χρόνο.

Θυμίζουμε πάντως, ότι το παιχνίδι της Ρωσίας με την Αγγλία είχε στιγματιστεί από πολύ σοβαρά επεισόδια τόσο εντός, όσο και εκτός του γηπέδου της Μασσαλίας.

Πηγή: BBC

Loading