Συνεχίζονται οι συνομιλίες με τη Βόρεια Κορέα διαβεβαιώνει ο Τραμπ

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, με μια νέα σημερινή του δήλωση, επιχείρησε να διαλύσει τις αμφιβολίες ως προς τα βήματα προόδου που σημειώνονται μετά από την συνάντησή του με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιόνγκ-Ουν.

Το τελευταίο διάστημα, ο Αμερικανός πρόεδρος έρχεται αντιμέτωπος συχνά με κριτικές ως προς την αποτελεσματικότητα της συνόδου κορυφής μεταξύ του ιδίου και του Κιμ Γιόνγκ-Ουν στις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη, αλλά και ως προς την πρόοδο που σημειώνουν οι συνομιλίες για την αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου.

«Πολλές καλές συνομιλίες με τη Βόρεια Κορέα — πηγαίνουν καλά! Στο διάστημα αυτό, όχι Εκτοξεύεις Πυραύλων ούτε Πυρηνικές Δοκιμές εδώ και 8 μήνες. Όλη η Ασία είναι ενθουσιασμένη. Μόνο το Κόμμα της Αντιπολίτευσης, που περιλαμβάνει τα Fake News, παραπονιέται. Αν δεν ήμουν εδώ, θα ήμασταν τώρα σε Πόλεμο με τη Βόρεια Κορέα!», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter.

Σημειώνεται πως ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο από την πλευρά του έχει ήδη προγραμματίσει να μεταβεί στην Βόρεια Κορέα προκειμένου να συνεχίσει τις διαβουλεύσεις για την αποπυρηνικοποίηση της.

Ωστόσο, εντύπωση έχουν προκαλέσει ορισμένα δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου, τα οποία θέλουν τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών να διαθέτουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Βόρεια Κορέα θα επιχειρήσει να κρύψει ένα μέρος του πυρηνικού οπλοστασίου της.

Σε ερώτηση που δέχτηκε σχετικά με αυτό το ενδεχόμενο, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται τέτοιου είδους ενδεχόμενο. «Πιστεύω πως έχουν συμβεί ορισμένα πράγματα. Πρώτον, δεν παρακολουθήσαμε κάποια εκτόξευση πυραύλου στη διάρκεια των οκτώ τελευταίων μηνών. Δεν είδατε πυρηνικές εκρήξεις και, για μια φορά ακόμη, οι συνομιλίες αυτές μπορούν να συνεχίσουν να εξελίσσονται.[..] Δεν θα μπω στις λεπτομέρειες, όμως μπορώ να σας πω ότι συνεχίζουμε να καταγράφουμε προόδους», δήλωσε προς του δημοσιογράφους η εκπρόσωπος Σάρα Σάντερς.

Loading