Υπόθεση Σκρίπαλ: Το Βερολίνο «συμπαραστέκεται» στη Βρετανία

Την στάση του στην υπόθεση δολοφονίας του διπλού κατασκόπου Σεργκέι Σκρίπαλ εξέφρασε το Βερολίνο, το οποίο συμπαραστέκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Από την πλευρά του ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση που αποδειχθεί η εμπλοκή της Μόσχας στην συγκεκριμένη υπόθεση, τότε συνιστά ένα «πολύ σοβαρό γεγονός».

Οι δηλώσεις αυτές, έρχονται στον απόηχο των δηλώσεων της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι στο κοινοβούλιο της χώρας της, όπου εξέφρασε την άποψη ότι είναι πολύ πιθανό να κρύβεται η Ρωσία πίσω από την συγκεκριμένη δολοφονία.

Για το θέμα επικοινώνησαν τηλεφωνικά ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον, με τον Γερμανό ομόλογό του, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος του εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του Βερολίνου.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, εξέδωσε και δελτίο Τύπου, στο οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «Είναι σαφές ότι οι αυτουργοί πρέπει να λογοδοτήσουν. Εάν επιβεβαιωθεί ότι η Ρωσία ενεπλάκη, θα ήταν ένα πολύ σοβαρό περιστατικό.[…] Ανησυχούμε πολύ και καταδικάζουμε απερίφραστα αυτήν την επίθεση με τη χρήση ενός απαγορευμένου χημικού όπλου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading