Συγκλονίζει η υπόθεση δολοφονίας δημοσιογράφου στη Σλοβακία

Σε αποκαλύψεις προέβη ο υπουργός Εσωτερικών της Σλοβακίας Ρόμπερτ Κάλινακ σχετικά με την έρευνα που διεξάγεται για την υπόθεση δολοφονίας ενός δημοσιογράφου και της αρραβωνιαστικιάς του. Η υπόθεση αυτή δολοφονίας, είχε συνταράξει την κοινή γνώμη της χώρας.

Ο υπουργός Εσωτερικών Κάλινακ, δήλωσε ότι για την συγκεκριμένη υπόθεση κατέθεσαν περισσότεροι από 100 άνθρωποι, ενώ αποτελεί την μεγαλύτερη αστυνομική επιχείρηση που έλαβε ποτέ στην χώρα.

Ο ίδιος μάλιστα, ο οποίος δέχεται πιέσεις για παραίτηση σε ενημέρωση που παρείχε  σε μια κοινοβουλευτική επιτροπή για την εξέλιξη των ερευνών, δήλωσε πως: «Η μεγαλύτερη ποτέ ομάδα ερευνητών εργάζεται στην υπόθεση της δολοφονίας του Κούτσιακ και της αρραβωνιαστικιάς του. Περισσότεροι από 100 μάρτυρες έχουν ήδη καταθέσει».

Από την πλευρά της η αστυνομία δεν μπορεί να δώσει στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες έπειτα από εντολή των εισαγγελικών αρχών.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η συγκεκριμένη υπόθεση διπλής δολοφονίας του 27χρονου δημοσιογράφου και της συντρόφου του διαδραματίστηκε στις 25η Φεβρουαρίου. Οι δυο τους βρέθηκαν νεκροί στο σπίτι τους ενώ σύμφωνα με την αστυνομία, ο θάνατος του Κούτσιακ πιθανόν σχετίζεται με το δημοσιογραφικό έργο του.

Την περασμένη εβδομάδα, οι αρχές έθεσαν υπό κράτηση (κατόπιν άφησαν ελεύθερους) επτά ανθρώπους τα ονόματα των οποίων αντιστοιχούσαν με εκείνα των προσώπων για τα οποία είχε γράψει ο Κούτσιακ στο τελευταίο του άρθρο. Το ρεπορτάζ, που δημοσιεύτηκε μετά τον θάνατό του, αφορούσε την πιθανή σχέση μεταξύ της μαφίας με Ιταλούς επιχειρηματίες στην ανατολική Σλοβακία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Loading