Στο Βατικανό ο Ερντογάν για το θέμα της Ιερουσαλήμ

Στο Βατικανό θα ταξιδέψει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να συναντηθεί με τον Πάπα και να του θέσει το θέμα της Ιερουσαλήμ, μετά την απόφαση των ΗΠΑ να την αναγνωρίσουν ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Ο Τούρκος πρόεδρος έχει πάρει… προσωπικά το ζήτημα και φαίνεται πως έχει ξεκινήσει αγώνα εναντίον των… ΗΠΑ!

«Κατά τη διαδικασία που έπεται, άντε ελάτε κι αποδεχθείτε την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα της Παλαιστίνης. Αυτό πρέπει να επιτευχθεί. Εμείς εργαζόμαστε για αυτό» δήλωσε σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη λίγο πριν αναχωρήσει για το Βατικανό.

Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη Τούρκου Προέδρου στην έδρα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας μετά από 59 χρόνια και η πρώτη μετά την αντιπαράθεση που είχαν Ερντογάν και Πάπας εξαιτίας των δημόσιων δηλώσεων του δεύτερου περί «γενοκτονίας των Αρμενίων».

Ετοιμάζονται διαδηλώσεις στη Ρώμη

Οι δύο άνδρες αναμένεται επίσης να συνομιλήσουν για την κατάσταση στη Συρία και το Ιράκ όπως και την ανθρωπιστική βοήθεια και τους πρόσφυγες.

Η άφιξη Ερντογάν στην Ιταλία έχει πυροδοτήσει κύμα έντονων αντιδράσεων, γεγονός που σημαίνει ότι είναι πιθανό να πραγματοποιηθούν διαδηλώσεις κατά του Τούρκου προέδρου. Για αυτόν τον λόγο έχουν κινητοποιηθεί 3500 αστυνομικοί και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας. Ο ίδιος πάντως ο Ερντογάν φρόντισε ν α ρίξει λάδι στη φωτιά δηλώνοντας στην ιταλική εφημερίδα «La Stampa» πως δεν συνομιλεί «με ανθρώπους που υποστηρίζουν την τρομοκρατία», αλλά «μονάχα με όσους μάχονται εναντίον της».

Loading