Από αυτόματο έλεγχο θα περνάν οι Ιάπωνες στο αεροδρόμιο Ναρίτα

Πρωτοποριακή συσκευή η οποία σκανάρει τα διαβατήρια, τοποθέτησαν νωρίτερα οι αρχές της Ιαπωνίας, στο διεθνές αεροδρόμιο του Τόκιο, Ναρίτα. Το συγκεκριμένο σύστημα αυτόματου ελέγχου διαβατηρίων, θα έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιούν προς το παρόν, μόνο οι Ιάπωνες πολίτες.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, στόχος των συγκεκριμένων μηχανημάτων αποτελεί η αποσυμφόρηση του όγκου εργασίας των επιθεωρητών της υπηρεσίας μετανάστευσης της χώρας, ούτως ώστε το προσωπικό της να ασχολείται αποκλειστικά με τους ξένους.

Το σύστημα αναμένεται να τοποθετηθεί και στους τρεις τερματικούς σταθμούς που διαθέτει το αεροδρόμιο μέχρι τις 18 Ιουνίου. Από τα συγκεκριμένα μηχανήματα,  θα εξυπηρετούνται στο εξής οι Ιάπωνες πολίτες που φθάνουν από το εξωτερικό, ενώ μέχρι το ερχόμενο φθινόπωρο θα εξυπηρετούνται και οι Ιάπωνες που αναχωρούν για το εξωτερικό. Στα τέλη Μαρτίου του 2019 παρόμοια μηχανήματα θα έχουν τοποθετηθεί σε όλα τα μεγάλα διεθνή αεροδρόμια της χώρας.

Πως λειτουργεί

Η διαδικασία του αυτόματου ελέγχου του διαβατηρίου είναι πολύ απλή ενώ διαρκεί μόλις 10 δευτερόλεπτα. Ο χρήστης που επιθυμεί να εξυπηρετηθεί από το μηχάνημα πλησιάζει και τοποθετεί το διαβατήριό του. Το μηχάνημα ελέγχει τα στοιχεία του διαβατηρίου, ενώ ταυτοχρόνως μια κάμερα συγκρίνει την όψη του κατόχου διαβατηρίου με την φωτογραφία που υπάρχει σε αυτό.

Loading