Στους 53 οι νεκροί από τη φονική πυρκαγιά στη Ρωσία (vds)

Σοκάρουν τα νέα από τη Ρωσία, καθώς ο αριθμός των νεκρών από τη φονική πυρκαγιά που ξέσπασε την Κυριακή (25/3) σε εμπορικό κέντρο στο Κεμέροβο της Σιβηρίας έχει ανέβει στους 53. Μεταξύ αυτών, μάλιστα, βρίσκονται και αρκετά παιδιά -τουλάχιστον 11, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες-.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, τον αριθμό των 53 νεκρών επιβεβαιώνει σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών.

Δεκάδες οι αγνοούμενοι

Την ίδια ώρα, εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων από τη φονική πυρκαγιά στη Ρωσία θα ανέβει, καθώς εξακολουθούν να αγνοούνται τουλάχιστον 27 άνθρωποι, ενώ ξεπερνούν τους 40 οι τραυματίες.

Στα πρώτα λεπτά μετά την πυρκαγιά, πυροσβέστες και διασωστικές ομάδες κατάφεραν να απομακρύνουν περίπου 120 ανθρώπους από το εμπορικό κέντρο των 23.000 τετραγωνικών μέτρων που είχε εγκαινιαστεί το 2013 και στέγαζε κινηματογράφους, εστιατόρια και αίθουσα μπόουλινγκ.

Πώς ξεκίνησε η φονική πυρκαγιά στη Ρωσία

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ρωσικό Τύπο, η πυρκαγιά πιθανότατα ξεκίνησε στον τέταρτο όροφο, στο χώρο ενός παιδότοπου, όταν ένα παιδί φέρεται να άναψε έναν αναπτήρα, βάζοντας φωτιά σε ένα εύφλεκτο φουσκωτό παιχνίδι. Η φωτιά εξαπλώθηκε αστραπιαία, σε έναν γεμάτο παιδιά.

Μάλιστα, υπάρχουν καταγγελίες για ορισμένα κατασκευαστικά προβλήματα στο κτίριο, καθώς και έλλειψη σειρηνών και συναγερμών κινδύνου, που καθυστέρησε σημαντικά την αντίδραση και κινητοποίηση του κόσμου.

Πηδούσαν από τα παράθυρα για να σωθούν

Ενδεικτικό των δραματικών στιγμών που εξελίχθηκαν στο εμπορικό κέντρο είναι το γεγονός, ότι υπήρξαν άνθρωποι που πηδούσαν από τα παράθυρα, προκειμένου να γλιτώσουν από φλόγες.

 

 

Loading