Στην αντεπίθεση η Ρωσία- Απέλασε 4 Γερμανούς διπλωμάτες

Στην αντεπίθεση πέρασε πριν από λίγη ώρα με απόφασή της η Ρωσία. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μας, η Ρωσία αποφάσισε να απελάσει 4 Γερμανούς διπλωμάτες, ως αντίποινα στις δεκάδες απελάσεις που έχουν πραγματοποιήσει πολλές χώρες της Δύσης.

Συνολικά 21 χώρες σε όλα το κόσμο, με την πλειονότητα αυτών να είναι ευρωπαϊκές, το τελευταίο διάστημα έχουν εκδιώξει Ρώσους διπλωμάτες από το έδαφός τους.

Τι δήλωσε ο Μας

«Τα συγκεκριμένα μέτρα από τη Μόσχα δεν προκαλούν καμία έκπληξη», δήλωσε νωρίτερα ο Μάας. «Ακόμη και υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες, παραμένουμε έτοιμοι για διάλογο με τη Ρωσία και θα εργαστούμε τόσο για την ευρωπαϊκή ασφάλεια όσο και για τις εποικοδομητικές μελλοντικές σχέσεις μεταξύ των χωρών μας».

Από την πλευρά της, η Γερμανία απέλασε αυτή την εβδομάδα τέσσερις Ρώσους διπλωμάτες ως αντίποινα στην ύποπτη εμπλοκή της Μόσχας στη δηλητηρίαση του πρώην Ρώσου διπλού πράκτορα Σεργκέι Σπρίπαλ στην πολη Σάλσμπουρι της νότιας Αγγλίας. Παράλληλα χθες ανακοινώθηκε και η βελτίωση της υγείας της κόρης του Σεργκέι Σκρίπαλ.

Loading