Σκριπάλ: Στην είσοδο του διαμερίσματος ανιχνεύθηκε η μεγαλύτερη δόση νευροτοξίνης

Ο Ρώσος πρώην διπλός πράκτορας, Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του δηλητηριάστηκαν από νευροτοξίνη που είχε τοποθετηθεί στην εξώπορτα του σπιτιού τους στο Σάλσμπερι της Αγγλίας, όπως δήλωσε η αγγλική αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Μετά την πρώτη γνωστή χρήση νευροτοξίνης σε ευρωπαϊκό έδαφος μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η Βρετανία κατηγόρησε τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν για απόπειρα δολοφονίας ενώ οι χώρες της Δύσης, απέλασαν περίπου 130 ρώσους διπλωμάτες.

Η Ρωσία έχει αρνηθεί την συμμετοχή της στην δολοφονία με νευροτοξίνη, ουσία που αναπτύχθηκε για πρώτη φορά από τον σοβιετικό στρατό. Αντίθετα, η Μόσχα ανέφερε ότι υποπτεύεται τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες που προσπαθούν να προκαλέσουν μια αντι-ρωσική υστερία στη χώρα.

Τι δήλωσαν οι αρχές και η Σκότλαντ Γιαρντ

«Πιστεύουμε ότι οι Σκριπάλ ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με τη νευροτοξίνη στην εξώπορτα του σπιτιού τους» τόνισε ο Ντιν Χέιντον, ανώτερος συντονιστής για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στην Μεγάλη Βρετανία.

«Οι ειδικοί έχουν εντοπίσει την μεγαλύτερη συγκέντρωση της ουσίας στην πόρτα του διαμερίσματός» δήλωσε η Σκότλαντ Γιαρντ για το θέμα.

Πηγή: Reuters

Loading