Σε οριακό σημείο η κατάσταση στο Κόσοβο

Η κίνηση της αστυνομίας του Κοσόβου να συλλάβει τον διευθυντή του γραφείου της σερβικής κυβέρνησης, Μάρκο Τζούριτς δημιουργεί έκρυθμη κατάσταση.

Νωρίτερα οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας εισέβαλαν σε κτίριο στη Μιτρόβιτσα όπου ο Μ. Τζούριτς συναντιόταν με εκπροσώπους της σερβικής μειονότητας και τον συνέλαβαν, αφού πρώτα έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης για να απομακρύνουν το παρευρισκόμενο πλήθος που αντιστάθηκε. Στη συνέχεια έβαλαν τον Τζούριτς σε αστυνομικό τζιπ που κατευθύνθηκε προς την Πρίστινα.

Στο μεταξύ το ΥΠΕΞ του Κοσόβου, με χθεσινή του ανακοίνωση απαγόρευσε την είσοδο στον Σέρβο κυβερνητικό αξιωματούχο και προειδοποίησε ότι αν επιχειρήσει να εισέλθει παράνομα θα συλληφθεί, όπως και συνέβη.

Ηχούν οι σειρήνες στη σερβική πλευρά της Μιτρόβιτσα

Μέχρι και αυτή την ώρα στο βόρειο τμήμα της πόλης Μιτρόβιτσα ακούγονται οι σειρήνες που ενεργοποιούνται συνήθως από τους Σέρβους όταν υπάρχει κίνδυνος ή απειλή. Η κατάσταση είναι σε οριακό σημείο με τους Σέρβους κατοίκους να σπεύδουν στο κέντρο της πόλης, ενώ απειλούνται και επεισόδια.

Τέλος, ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας για σήμερα το βράδυ.

Loading