Σε δώδεκα χρόνια καταδικάστηκε Ιταλός που πυροβόλησε έξι μετανάστες

Ιταλικό δικαστήριο καταδίκασε σε δώδεκα χρόνια φυλάκισης τον Ιταλό Λούκα Τραΐνι, ο οποίος πυροβόλησε και τραυμάτισε έξι μετανάστες τον περασμένο Φεβρουάριο, στην πόλη Ματσεράτα.

Ο κατηγορούμενος καταδικάσθηκε για τα αδικήματα της σφαγής, της παράνομης οπλοφορίας και πρόκλησης σωματικής βλάβης με το επιβαρυντικό στοιχείο του φυλετικού μίσους.

Σημειώνεται ότι κατά την διάρκεια της απολογίας του στη δίκη του για τους πυροβολισμούς εναντίον μεταναστών, ο κατηγορούμενος, υποστήριξε ότι προέβη σε αυτή την αποτρόπαια πράξη, εξαιτίας την υπόθεσης δολοφονίας της Παμέλα Μαστροπιέτρο, η οποία δολοφονήθηκε, στις 30 του μηνός του περασμένου Ιανουαρίου, από τρεις νιγηριανούς, ενώ το πτώμα της βρέθηκε τεμαχισμένο από τους Ιταλούς αστυνομικούς, στις έρευνες για την εξιχνίαση της δολοφονίας της.

«Στη φυλακή κατάλαβα ότι το χρώμα του δέρματος δεν πρέπει να μετρά. Έψαχνα εκδίκηση για τον θάνατο της Παμέλα. Δεν νιώθω φυλετικό μίσος, ζητώ συγγνώμη από όσους τραυτμάτισα», δήλωσε ο Τραΐνι, λίγο πριν την ανάγνωση της ετυμηγορίας των δικαστών.

Το δικαστήριο της Ματσεράτα, με την συγκεκριμένη του απόφαση, έκανε δεκτές όλες τις θέσεις του κατήγορου εισαγγελέα, ενώ από την πλευρά τους τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για «υποδειγματική τιμωρία».

Loading