Σέρβος ΥΠΕΞ: «Μην ταξιδεύετε στα κατεχόμενα στην Κύπρο»

Με κυρώσεις απείλησε ο Σέρβος ΥΠΕΞ, Ίβιτσα Ντάτσιτς, όσα ταξιδιωτικά γραφεία της χώρας του προσφέρουν τουριστικά πακέτα για τα κατεχόμενα στην Κύπρο.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας είχε συνάντηση στο Βελιγράδι με τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος συνοδεύει τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη. Μετά το τέλος της συνάντησης, μάλιστα, χαρακτήρισε «προβοκάτσια» την προσφορά ταξιδιωτικών πακέτων για τα κατεχόμενα.

«Μην προκαλείτε προβλήματα στις σχέσεις με την Κύπρο»

«Καλώ όλους τους πολίτες να σέβονται την εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου, να μην προσβάλουν με τη συμπεριφορά τους, τους αδελφούς Κυπρίους και να μην αγοράζουν πακέτα διακοπών για τα εδάφη που βρίσκονται υπό κατοχή», ανέφερε χαρακτηριστικά στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν με τον Νίκο Χριστοδουλίδη.

Παράλληλα, ανακοίνωσε εντατικοποίηση των ελέγχων από κρατικούς λειτουργούς σε όλα τα ταξιδιωτικά πρακτορεία, τονίζοντας ότι θα τιμωρηθούν αυστηρά όσοι με την συμπεριφορά τους προκαλούν προβλήματα στις σχέσεις Σερβίας – Κύπρου.

Δεν ενημερώνουν τους τουρίστες για τα κατεχόμενα

Τα τελευταία δύο χρόνια σημειώθηκαν πολλά προβλήματα με τουρίστες από τη Σερβία που προσπαθούν μέσω των ελεύθερων περιοχών να μεταβούν στα κατεχόμενα για διακοπές. Τα ταξίδια αυτά οργανώνονται από κάποια τουριστικά πρακτορεία τα οποία, συνήθως, δεν ενημερώνουν του ταξιδιώτες ότι πρόκειται για περιοχή που δεν αναγνωρίζεται από την Σερβία.

Η τελευταία φορά ήταν τον Σεπτέμβριο του 2017, όταν 30 τουρίστες από τη Σερβία που έφτασαν στο αεροδρόμιο της Λάρνακας με προορισμό τα κατεχόμενα, κρατήθηκαν από τις κυπριακές αρχές για 20 ώρες στο αεροδρόμιο και στη συνέχεια απελάθηκαν για την Σερβία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading