Σάλος με την ταινία Peter Rabbit – Απολογήθηκαν οι παραγωγοί (vd)

Σάλο έχει προκαλέσει μία σκηνή της νέας παιδικής ταινίας Peter Rabbit, στην οποία ένας από τους χαρακτήρες της εμφανίζει αλλεργική αντίδραση. Μάλιστα, μετά τις μεγάλες αντιδράσεις και τις χιλιάδες φωνές διαμαρτυρίας, οι παραγωγοί της ταινίας υποχρεώθηκαν να ζητήσουν συγγνώμη.

Ντόμινο αντιδράσεων

Στην επίμαχη σκηνή βλέπουμε έναν από τους χαρακτήρες της ταινίας, ο οποίος είναι αλλεργικός στα βατόμουρα, να δέχεται επίθεση με βατόμουρα από μια συμμορία λαγών.

Αυτή η σεναριακή επιλογή προκάλεσε άμεσα έντονες αντιδράσεις από ακτιβιστές, αλλά και απλούς χρήστες του Twitter, οι οποίοι χρησιμοποίησαν το hashtag #BoycottPeterRabbit (s.s. Μποϊκοτάρετε τον Peter Rabbit).

“Τα ‘αστεία’ με τις τροφικές αλλεργίες βλάπτουν την κοινότητά μας”, σχολίασε στο Facebook το φιλανθρωπικό ίδρυμα “Παιδιά με Τροφικές Αλλεργίες”, ενώ μεγάλος αριθμός χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αποδοκίμασε, επίσης, την επίμαχη σκηνή.

Η συγγνώμη των δημιουργών

Μετά τον ντόρο που προκλήθηκε, η Sony Pictures και οι παραγωγοί της ταινίας εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, στην οποία ανέφεραν ότι δεν θα έπρεπε να έχουν διακωμωδήσει το συγκεκριμένο ζήτημα αυτό.

«Ειλικρινά μετανιώνουμε που δεν ήμασταν περισσότερο προσεκτικοί και ευαίσθητοι πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα και ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, χιλιάδες άνθρωποι είχαν υπογράψει αίτηση διαμαρτυρίας με αποδέκτη τη Sony Pictures. Η εταιρεία, λοιπόν, υποχρεώθηκε να παραδεχτεί πως ήταν λάθος των παραγωγών να περιλάβουν τη συγκεκριμένη σκηνή στην ταινία, “ακόμη και με έναν καρτουνίστικο, χονδροειδή τρόπο”.

Πώς προέκυψε η σκηνή

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η επίμαχη σκηνή περιλαμβάνεται στην κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου “Οι Περιπέτειες του Peter Rabbit”, της Beatrix Potter, της διάσημης βρετανίδας συγγραφέως εικονογραφημένων παιδικών βιβλίων.

Η ταινία άρχισε να προβάλλεται στους αμερικανικούς κινηματογράφους το περασμένο σαββατοκύριακο και πολύ γρήγορα οι αντιδράσεις για τη σκηνή με την αλλεργία πήραν μορφή χιονοστιβάδας.

Ο χαρακτήρας Tom McGregor, ο οποίος έχει αλλεργία στα βατόμουρα, δέχεται επίθεση από τον Peter και τους φίλους του με τα συγκεκριμένα φρούτα. Μάλιστα, κάποια στιγμή φτάνουν στο σημείο να του βάλουν βατόμουρα στο στόμα διά της βίας και σταματούν μόνο όταν εκείνος κάνει ένεση αδρεναλίνης.

Loading