Ρωσία: Η στιγμή που συντρίβεται το αεροσκάφος (vds)

Video – ντοκουμέντο κυκλοφόρησε στη Ρωσία, με τη στιγμή που συντρίβεται το ρωσικό αεροσκάφος An-148 στη Μόσχα. Το video προέρχεται από κάμερα ασφαλείας, η οποία κατέγραψε τη συντριβή του αεροσκάφους που οδήγησε στο θάνατο 71 ανθρώπους.

Βλέποντας κανείς το video, παρατηρεί στο βάθος μία ξαφνική λάμψη, φλόγες και ένα σύννεφο καπνού να διαδέχεται την πτώση του An-148.

https://www.youtube.com/watch?v=Vo7HFEDfLv8

Έρευνα στα συντρίμμια

Εντωμεταξύ, όπως αναφέρουν ΜΜΕ στη Ρωσία, τα συντρίμμια του αεροσκάφους έχουν διασκορπιστεί σε μία μεγάλη περιοχή και οι σοροί των 65 επιβατών και των 6 μελών του πληρώματος είναι αδύνατον να αναγνωριστούν.

Για αυτόν το λόγο, οι αρχές αναμένεται να λάβουν δείγματα DNA από συγγενείς των θυμάτων, προκειμένου να μπορέσουν να ταυτοποιήσουν τα θύματα.

Όλο το βράδυ, πάντως, συνεργεία και ομάδες πολιτικής προστασίας ερευνούσαν την περιοχή, για την ανεύρεση των σορών των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, τέσσερα λεπτά μετά την απογείωση του αεροπλάνου από το αεροδρόμιο της Μόσχας.

Δείτε εικόνες από την επιχείρηση ανεύρεσης και ανάσυρσης των σορών των θυμάτων:

Διερευνώνται τα αίτια

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει ήδη ζητήσει να δημιουργηθεί ειδική επιτροπή, η οποία θα εξετάσει τις καταγγελίες για εγκληματικές παραλείψεις στη συντήρηση του αεροπλάνου.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα life.ru, εξάλλου, ειδικοί της επιτροπής Rostechnadzor αποκάλυψαν σειρά παραβιάσεων στη συντήρηση του αεροσκάφους που έπεσε στη Ρωσία.

Όπως χαρακτηριστικά καταγγέλλουν, ένα χρόνο πριν το σημερινό δυστύχημα, είχαν διαπιστωθεί σοβαρές παραλείψεις και παραβιάσεις του χρονοδιαγράμματος συντήρησης και συγκεκριμένα στην αλλαγή υγρών στις κιβώτιο ταχυτήτων και στον καθαρισμό του φίλτρου αέρος.

Μάλιστα, οι καταγγέλλοντες υποστηρίζουν ότι ενώ οι παραπάνω εργασίες συντήρησης θα έπρεπε να γίνονται ανά 375 ώρες πτήσεις, στο εν λόγω αεροσκάφος αυτές γίνονταν κάθε 750 ώρες πτήσεις. Μάλιστα, στην ιδιοκτήτρια εταιρεία είχε ζητηθεί να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς. Το αν αυτό συνέβη, θα φανεί από την έρευνα που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

 

Loading