Ρουμανία: Δικαστήριο… επέστρεψε το δίπλωμα σε νεκρό οδηγό!

Πολλά ερωτηματικά προκαλεί η απόφαση Δικαστηρίου στη Ρουμανία, που… δικαιώνει μετά θάνατον έναν οδηγό και του… επιστρέφει το δίπλωμα οδήγησής του.

Ο Ρουμάνος οδηγός απεβίωσε πέρσι. Αυτό, ωστόσο, δεν απέτρεψε το δικαστήριο από το να του επιστρέψει το δίπλωμα που του είχε αφαιρεθεί τον Μάρτιο του 2017. Τότε, η Τροχαία είχε αφαιρέσει το δίπλωμα του Βαλέριαν Βασίλιου και του είχε επιβάλει πρόστιμο περίπου 150 ευρώ για υπερβολική ταχύτητα. Εκείνος προσέφυγε στα δικαστήρια, κέρδισε την πρώτη δίκη, αλλά λίγες ημέρες αργότερα πέθανε.

Ο θάνατός του, πάντως, δεν ήταν επαρκής αιτιολογία για να κλείσει η υπόθεση, καθώς οι αστυνομικές αρχές άσκησαν έφεση(!) και έχασαν και πάλι τη δίκη. Το εφετείο, όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, αποφάσισε και πάλι να ακυρώσει όλες τις ποινές που είχαν επιβληθεί στον Βασίλιου και να του επιστραφεί το δίπλωμα και το πρόστιμο που είχε πληρώσει όταν ήταν ζωντανός.

Ο 63χρονος που δεν… έπεισε το δικαστήριο ότι είναι ζωντανός

Η απόφαση για Βασίλιου έρχονται λίγες μόλις ημέρες μετά από μία ακόμη πιο… περίεργη απόφαση ρουμανικού δικαστηρίου. Την περασμένη εβδομάδα, λοιπόν, ένας άλλος Ρουμάνος δεν κατάφερε να πείσει δικαστήριο στο Βάσλουι ότι είναι ζωντανός, παρά το γεγονός ότι εμφανίστηκε αυτοπροσώπως ενώπιον των δικαστών.

Ο 63χρονος Κονσταντίν Ρελίου είχε κηρυχθεί νεκρός το 2016, κατόπιν αιτήματος της οικογένειάς του, που δεν είχε κανένα νέο του αφότου έφυγε για να εργαστεί στο εξωτερικό πριν από πολλά χρόνια. Καθώς απορρίφθηκε το αίτημά του να ακυρωθεί το πιστοποιητικό θανάτου, ο Ρελίου αναζητά απεγνωσμένα κάποιο άλλο νομικό μέσο για να… επιστρέψει στον κόσμο των ζωντανών, αφού ως “νεκρός” δεν μπορεί να εργαστεί, ούτε να εισπράξει επιδόματα ή σύνταξη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading