Πόλεμος ανακοινώσεων για το πιο μεγάλο…πυρηνικό κουμπί

Από τη μια πλευρά ο Κιμ Γιονγκ Ουν, από την άλλη ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο πρώτος εκμεταλλευόμενος μια ομιλία του για το νέο έτος, καυχήθηκε για πολλοστή φορά ότι επάνω στο γραφείο του, έχει ένα πυρηνικό κουμπί, ενώ την ίδια ώρα τείνει χέρι φιλίας στη Σεούλ με τη συμμετοχή της χώρας του στου επικείμενους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα διεξαχθούν στη Νότια Κορέα.

Από την άλλη πλευρά, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει τέτοιες προκλητικές δηλώσεις να περάσουν έτσι. «Ας τον ενημερώσει κάποιος από το εξαντλημένο καθεστώς του που λιμοκτονεί, ότι κι εγώ διαθέτω ένα πυρηνικό κουμπί, αλλά είναι πολύ πιο μεγάλο και πιο δυνατό από το δικό του και μάλιστα, λειτουργεί» τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Το σχόλιο κυβερνητικής εφημερίδας για την απάντηση Τραμπ

Απάντηση που σχολιάστηκε από την κυβερνητική εφημερίδα της Β. Κορέας «Rodong Sinmun», η οποία χαρακτήρισε τις δηλώσεις Τραμπ για το πυρηνικό κουμπί ως…«φανφάρες». «Πρόκειται για τον σπασμό ενός παράφρονα, ο οποίος έχει τρομάξει από την ισχύ της Βόρειας Κορέας και το γαύγισμα ενός λυσσασμένου σκύλου»  ανέφερε.

Άλλο κείμενο με θέμα τις συνομιλίες Βόρειας και Νότιας Κορέας ΕΔΩ

Loading