Πυρ και μανία ο Τραμπ με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το πρόστιμο στη Google

Πυρ και μανία φαίνεται πως έγινε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλλει πρόστιμο-ρεκόρ στο διαδικτυακό κολοσσό της  Google, τονίζοντας πως δε θα ανεχθεί άλλο η Ευρώπη να «επωφελείται» από τις ΗΠΑ.

«Σας το είχα πει! Η Ευρωπαϊκή Ένωση μόλις επέβαλε πρόστιμο ύψους Πέντε Δισεκατομμυρίων Δολαρίων σε μία από τις φοβερές εταιρείες μας, την Google», ανέφερε με ανάρτησή του στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, προειδοποιώντας πως «Εκείνοι επωφελούνται από τις ΗΠΑ, όχι όμως για πολύ!».

Σημειώνεται πως η ΕΕ επέβαλε πρόστιμο ύψους 4,34 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Google για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης, ενώ από την πλευρά της, η Ευρωπαία Επίτροπος Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ, προέβη σε δηλώσεις σχετικά με τους ισχυρισμούς του Τραμπ, ότι η ίδια απεχθάνεται τις ΗΠΑ.

Σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι της εμπορικής αντιπαράθεσης που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ, έχει προγραμματιστεί συνάντηση ανάμεσα στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον Ντόναλντ Τραμπ στην Ουάσιγκτον στις 25η Ιουλίου.

Loading