Πολωνία: Σε ποτάμι σοκολάτας μετατράπηκε ο κεντρικός αυτοκινητόδρομος

Αντιμέτωποι με ένα «λαχταριστό» πρόβλημα, ήρθαν οι αρχές της Πολωνίας. Ένα βυτιοφόρο που μετέφερε συνολικά 12 τόνους ζεστής σοκολάτας προσέκρουσε στα πλαϊνά κιγκλιδώματα με αποτέλεσμα να αδειάσει στον δρόμο το φορτίο του.

Το ατύχημα που ευτυχώς δεν είχε θύματα, έλαβε χώρα στον αυτοκινητόδρομο Α2, μεταξύ των πόλεων Βρέσνια και Σλούπκα, που βρίσκεται στα ανατολικά της χώρας, ενώ μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστα τα αίτια που το προκάλεσαν.

Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία από τον τόπο του ατυχήματος, το βαρύ όχημα έπεσε προς την πλαϊνή του πλευρά, με αποτέλεσμα να κλείσει και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Από την πρόσκρουση μάλιστα, άνοιξε το πίσω μέρος του οχήματος και απελευθερώθηκε το φορτίο με αποτέλεσμα ο αυτοκινητόδρομος να μετατραπεί μέσα σε λίγη ώρα σε ποτάμι καυτής σοκολάτας.

Ειδικοί που έσπευσαν στο σημείο, δήλωσαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης πως η απομάκρυνση της σοκολάτας από το οδόστρωμα είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη διαδικασία η οποία μπορεί να διαρκέσει πολλές ώρες καθώς η σοκολάτα έχει ήδη κρυώσει.

Σύμφωνα με ένα εκπρόσωπο της πυροσβεστικής υπηρεσίας ονόματι Μπογκντάν Κοβάλσκι που παραχώρησε ορισμένες δηλώσεις στο ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι TVN 24, η πυροσβεστική σκοπεύει να επιστρατεύσει για τον καθαρισμό του οδοστρώματος ειδικά καθαριστικά μηχανήματα υψηλής πίεσης με ζεστό νερό.

«Η σοκολάτα που σκληραίνει είναι χειρότερη κι από το χιόνι», σχολίασε.

Ο οδηγός του οχήματος από την πλευρά του, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο εσπευσμένα μετά το ατύχημα, ευτυχώς την γλύτωσε ελαφρά μόνο με ένα σπασμένο χέρι.

Βίντεο από τον τόπο του ατυχήματος:

Loading