Παραιτήθηκε ο Ρέντσι από την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος

Το είπε και το έκανε ο Ματέο Ρέντσι, ο οποίος παραιτήθηκε από την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος μετά τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών.

Ο Ρέντσι δήλωσε ότι θα παραμείνει απλό μέλος, ενώ ζήτησε τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου για την εκλογή του διαδόχου του.

Η παραίτηση Ρέντσι οφείλεται στο χαμηλότερο ποσοστό που συγκέντρωσε το Δημοκρατικό Κόμμα από τη σύστασή του, πριν από 11 χρόνια, καθώς συγκέντρωσε ποσοστό κάτω του 20%.
«Θα είμαι απλό μέλος του κόμματος, θα δώσω τη συμβουλή μου για κινητοποίηση σε υποβαθμισμένες περιοχές, όπως πρέπει να κάνουν όλοι. Παραδίδουμε τα κλειδιά του σπιτιού της χώρας, το οποίο, σήμερα, είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από όταν τα παραλάβαμε», δήλωσε σχετικά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Όχι σε υπόγειες συμφωνίες»

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών ο Ματέο Ρέντσι επισήμανε ότι έπρεπε να είχαν διεξαχθεί το 2017 ώστε να υπάρξει μια θετική επιρροή από τις ευρωπαϊκές εξελίξεις. Αναγνώρισε ωστόσο ότι το Δημοκρατικό κόμμα δεν κατάφερε να εξηγήσει στους Ιταλούς ποιο ήταν το κυβερνητικό του σχέδιο.

Όσον αφορά στην επόμενη ημέρα ξεκαθάρισε πως λέει «όχι σε υπόγειες συμφωνίες, όχι σε κλειστούς κύκλους λήψης αποφάσεων μέσα στο κόμμα και όχι σε κάθε μορφή εξτρεμισμού».

Loading