Παραιτήθηκε επειδή άργησε να πάει στην Βουλή! (vd)

Μπροστά σε ένα πρωτοφανές περιστατικό παρεβρέθηκαν οι βουλευτές της Βουλής των Λόρδων στην Βρετανία. Ο Μάικλ Μπέιτς, Βρετανός υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης, όπως φαίνεται άργησε να πάει στην δουλειά του και ως εκτούτου θεώρησε σωστό για λόγους ευγένειας να παραιτηθεί, να μαζέψει τα πράγματά του και να αποχωρήσει.

«Θα ήθελα να ζητήσω ειλικρινά συγνώμη από τη βαρόνη του Λίστερ , για την αγένειά μου να μην βρίσκομαι στη θέση μου, ώστε να απαντήσω στην ερώτησή της αναφορικά με ένα πολύ σημαντικό ζήτημα. Στα πέντε χρόνια που απολαμβάνω το προνόμιο να απαντώ από αυτή τη θέση εκ μέρους της κυβέρνησης, πίστευα πάντα ότι θα πρέπει να ανταποκρινόμαστε στα υψηλότερα δυνατά πρότυπα ευγένειας και σεβασμού.Ντρέπομαι βαθιά που δεν ήμουν στη θέση μου και ως εκ τούτου θα υποβάλω την παραίτησή μου στην πρωθυπουργό… με άμεση ισχύ. Ζητώ συγνώμη», είπε, ενώ ταυτόχρονα μάζευε τα πράγματά και εγκαταλείποντας την αίθουσα.

Οι υπόλοιποι βουλευτές με την σειρά τους, αιφνιδιάστηκαν από την συμπεριφορά του, φωνάζωντάς του να παραμείνει στην θέση του, ενώ μερικοί προσπάθησαν να τον φέρουν πίσω.

«Μια συγνώμη από τον Λόρδο Μπέιτς είναι απολύτως επαρκής. Ήταν μια μικρή απρέπεια, που όλοι μας μπορεί να κάνουμε κάποια στιγμή», ανέφερε ως απάντηση στην αποχώρηση του Μπέιτς η Βαρώνη Σμιθ του Μπάσιλντον.

Εν τέλει όμως,φαίνεται ότι ο ίδιος δεν θα φύγει από την θέση του καθώς η Βρετανίδα πρωθυπουργόςΤερέζα Μέι, αρνήθηκε να κάνει δεκτή την παραίτηση του.

Loading