Ο φωτογράφος που απαντά στο σεξισμό των διαφημίσεων του ’50 (pics)

Ένας φωτογράφος σκέφτηκε τον καλύτερο τρόπο για να υποστηρίξει την ισότητα των δύο φύλων αντιστρέφοντας τους ρόλους αντρών-γυναικών.

Πως εμπνεύστηκε το πρότζεκ ο φωτογράφος

Αφορμή στο συγκεκριμένο πρότζεκτ στάθηκε μια κουβέντα που είχαν στο οικογενειακό τραπέζι σχετικά με τις υποχρεώσεις των γυναικών.

«Πέρυσι, την Ημέρα των Ευχαριστιών, άκουσα τους θείους μου να μιλάνε για το πώς οι γυναίκες είναι καλύτερες στη μαγειρική, στο μαγείρεμα και στην εκτέλεση των συζυγικών τους καθηκόντων», γράφει ο φωτογράφος Eli Rezkallah στο site του

Και προσθέτει: «Αν και γνωρίζω ότι δεν είναι όλοι οι άνδρες σαν τους θείους μου και πως δεν σκέφτομαι όλοι έτσι, προς μεγάλη μου έκπληξη έμαθα ότι μερικοί εξακολουθούν να το κάνουν, γι’ αυτό φαντάστηκα ένα παράλληλο σύμπαν, όπου οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί και οι άνδρες παίρνουν μια γεύση από το δικό τους σεξιστικό δηλητήριο».

Η τέλεια γυναίκα για τις διαφημίσεις του 50’

Η τέλεια γυναίκα του 50’ ήξερε να μαγειρεύει καλά και μπορούσε να διατηρεί το σπίτι της καθαρό, μεγάλωνε τα παιδιά της και υπηρετούσε τον άντρα της.

Οι διαφημίσεις με το συγκεκριμένο πρότυπο γυναικών εξόργισαν τον Eli Rezkallah και δημιούργησε το πρότζεκ «Σε ένα παράλληλο σύμπαν» αλλάζοντας τους ρόλους.

Loading