Ο Ράαμπ καλεί τους Εργατικούς να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους για το Brexit

Ο Ντόμινικ Ράαμπ, ο υπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, που είναι αρμόδιος για το Brexit, κάλεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το Εργατικό Κόμμα, να ανακοινώσει ανοιχτά το αν στηρίζει ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit.

Σε ανοιχτή επιστολή του προς τον εκπρόσωπο των Εργατικών, Κέιρ Στάρμερ, ο Ράαμπ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «σας γράφω για να σας ζητήσω την επείγουσα αποσαφήνιση της πολιτικής του Εργατικού Κόμματος για το Brexit, μετά τις εξελίξεις, το περασμένο Σαββατοκύριακο, που υποδηλώνουν ότι το κόμμα σας στρέφεται υπέρ της θέσης να ανασταλεί το Άρθρο 50 (σ.σ. να μην εφαρμοστεί άμεσα το άρθρο της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορά την αποχώρηση ενός μέλους) και να καθυστερήσει το Brexit προκειμένου να διεξαχθεί δεύτερο δημοψήφισμα».

«Περισσότερα από δύο χρόνια μετά το δημοψήφισμα, και με τη σωστή συμφωνία σε απόσταση αναπνοής, η πλειοψηφία του βρετανικού λαού θα δει ότι αντί να προσπαθεί για την επιτυχία του Brexit, το Εργατικό Κόμμα ενδιαφέρεται μόνο να ματαιώσει τη διαδικασία», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι ανάμεσα στα άτομα τα οποία τάχθηκαν υπέρ της διεξαγωγής ενός δεύτερου δημοψηφίσματος, ήταν και ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, ο οποίος πρόσκειται στους Εργατικούς, ο οποίος δήλωσε το Σαββατοκύριακο πως πρέπει να διεξαχθεί ένα νέο δημοψήφισμα υποστηρίζοντας ότι «οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης έχουν φτάσει σε αδιέξοδο και οδηγούν ολόκληρη τη χώρα σε έναν καταστροφικό δρόμο».

Loading