Ο Πούτιν θα απελάσει 23 Βρετανούς διπλωμάτες από τη Ρωσία

Τραβάει στα άκρα το σκοινί με τη Βρετανία ο Βλαντιρίμ Πούτιν, ο οποίος πήρε την απόφαση να απελάσει 23 βρετανούς διπλωμάτων σε διάστημα μιας εβδομάδα, εξαιτίας της κρίσης που προκλήθηκε στις σχέσεις των δυο χωρών ύστερα από τη δηλητηρίαση που υπέστη στην Αγγλία ο Ρώσος πρώην διπλός κατάσκοπος Σεργκέι Σκριπάλ.

Το Κρεμλίνο αποσύρει την άδεια να ανοίξει η Βρετανία γενικό προξενείο στην Αγία Πετρούπολη, κλείνει άμεσα το Βρετανικό Συμβούλιο στη Ρωσία, ενώ παράλληλα μελετά και άλλα αντίμετρα στην περίπτωση που το Λονδίνο «προχωρήσει σε περαιτέρω εχθρικά βήματα».

Στενό μαρκάρισμα της Μόσχας στον Βρετανό πρεσβευτή

Λίγο νωρίτερα ο Βρετανός πρεσβευτής στην Μόσχα Λόρι Μπρίστοου είχε κληθεί να παρουσιαστεί στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών για δεύτερη φορά αυτήν την εβδομάδα και όπως δήλωσε ο ίδιος μετά την συνάντηση αυτή οι ρωσικές αρχές τον ενημέρωσαν για τα βήματα που θα πάρουν σε απάντηση στο μέτρο που έλαβε η Βρετανία για την απέλαση 23 Ρώσων διπλωματών.

Με την ατμόσφαιρα μεταξύ Μόσχας και Λονδίνου να μυρίζει… μπαρούτι, οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό του ενόχου ή των ενόχων που δηλητηρίασαν τον Σκριπάλ με νευροπαραλυτική ουσία.

Loading