Ο Πούτιν βάζει τέλος στον ανταγωνισμό των εξοπλισμών

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ύστερα από την χθεσινή του νίκη στις εκλογές της χώρας του, προέβη σήμερα σε δηλώσεις αναφορικά με τις βλέψεις που έχει στο κομμάτι της εξωτερικής πολιτικής της Ρωσίας. Όπως ο ίδιος ανέφερε ενώπιον των υπολοίπων υποψηφίων για την προεδρία, η Ρωσία δεν προτίθεται να εμπλακεί σ’ έναν νέον ανταγωνισμό των εξοπλισμών.

Απώτερος σκοπός του όπως δηλώνει, δεν είναι άλλος, παρά η προσπάθεια επίλυσης των ζητημάτων με άλλες χώρες μέσω της διπλωματικής οδού.  «Θέλουμε εμείς οι ίδιοι αλλά και από τους εταίρους μας ο διάλογος να είναι αναμφίβολα εποικοδομητικός. Και φυσικά , δεν εξαρτώνται όλα από εμάς. Χρειάζεται όπως και στον έρωτα και οι δύο πλευρές να δείχνουν ενδιαφέρον, διαφορετικά δεν υπάρχει καμία αγάπη», ανέφερε ο Πούτιν.

«Είναι αυτονόητο, ότι θα πρέπει να στρέψουμε και θα στρέψουμε την απαιτούμενη προσοχή στην ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας της χώρας μας» συμπλήρωσε, προσθέτοντας παράλληλα ότι «κανείς δεν θέλει να ξεκινήσει κάποιο ανταγωνισμό των εξοπλισμών».

Αναφερόμενος στις στρατιωτικές αμυντικές δαπάνες, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι έχει προγραμματισθεί η μείωση τους για το 2018 και το 2019. Ωστόσο όπως επεσήμανε «αυτό δεν θα προκαλέσει κάποια προβλήματα στον τομέα των εγγυήσεων που αφορούν την αμυντική ικανότητα, επειδή οι βασικές δαπάνες για την δημιουργία εξοπλισμών τελευταίας τεχνολογίας έχουν γίνει τα προηγούμενα χρόνια».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading