Ο Πάπας Φραγκίσκος έπλυνε τα πόδια 12 κρατουμένων

Σε μια αποκάλυψη όσον αφορά την υγεία του προχώρησε νωρίτερα ο Πάπας Φραγκίσκος σε ένα από τους φυλακισμένους. Ο ίδιος, είχε επισκεφθεί νωρίτερα τις φυλακές Ρετζίνα Τσέλι στη Ρώμη, προκειμένου να τελέσει την καθιερωμένη τελετή του νιπτήρος.

«Στην ηλικία μου έρχεται και ο καταρράκτης και δεν βλέπεις καλά την πραγματικότητα. Του χρόνου θα πρέπει να υποβληθώ σε επέμβαση», είπε ο πάπας, συνομιλώντας με τους κρατούμενους. «Όποιος έχει την εξουσία πρέπει και να υπηρετεί. Ο αρχηγός σας πρέπει και να σας υπηρετεί», πρόσθεσε ο Φραγκίσκος, με αναφορά στην σημασία της σημερινής τελετής, κατά την μεγάλη Πέμπτη των καθολικών.

Ο Ποντίφικας είχε παρευρεθεί στις εν λόγω φυλακές, προκειμένου να τελέσει την λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης κατά την διάρκεια της οποίας έπλυνε τα πόδια δώδεκα κρατουμένων, μεταξύ των οποίων ήταν δύο μουσουλμάνοι, ένας ορθόδοξος και ένας βουδιστής.

«Ο καθένας έχει τη δυνατότητα να αλλάξει ζωή και δεν πρέπει να τον κρίνουμε» υπογράμμισε ο πάπας. «Γονατίζω ενώπιόν σας» πρόσθεσε, σύμφωνα με την ομιλία του που μεταδόθηκε απευθείας από το Ράδιο του Βατικανού.

«Καμία τιμωρία που δεν αφήνει παράθυρο στην ελπίδα δεν είναι δίκαιη. Μια τιμωρία που δεν αφήνει ελπίδες δεν είναι χριστιανική, είναι απάνθρωπη (…) Για αυτό η θανατική καταδίκη δεν είναι ανθρωπιστική, ούτε χριστιανική ποινή». συνέχισε.

«Είμαι αμαρτωλός σαν και εσάς, αλλά σήμερα εκπροσωπώ τον Ιησού. Όταν θα σκύψω μπροστά σας για την τελετή του νιπτήρος σκεφθείτε: “ο Ιησούς κινδύνευσε και έστειλε αυτό τον άνθρωπο- ένας αμαρτωλό- για να έρθει και να μου πει ότι με αγαπά”», ολοκλήρωσε ο Αργεντινός ποντίφικας.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading