Ο Πάπας έδωσε στον Ερντογάν τον «Άγγελο της ειρήνης»

Το μετάλλιο με τον «Άγγελο της ειρήνης» χάρισε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο Πάπας Φραγκίσκος. Οι δύο άνδρες είχαν συνάντηση το πρωί στη βιβλιοθήκη του Βατικανού, η οποία διήρκεσε περίπου 50 λεπτά. Τον Τούρκο πρόεδρο συνόδευαν στο Βατικανό η σύζυγός του, Εμινέ, η κόρη του, Έσρα, καθώς και πέντε υπουργοί της τουρκικής κυβέρνησης.

Συμβολικό δώρο

Αφού δώρισε στον Ερντογάν το μετάλλιο, ο ποντίφικας εξήγησε: «Είναι το σύμβολο ενός κόσμου που βασίζεται στην ειρήνη και στη δικαιοσύνη. Είναι ο άγγελος της ειρήνης που στραγγαλίζει τον δαίμονα του πολέμου».

Επίσης, του χάρισε και ένα έργο χαρακτικής που απεικονίζει τη βασιλική εκκλησία του Αγίου Πέτρου όπως ήταν το 1600, το μήνυμά του για τη φετινή ημέρα της ειρήνης και την εγκύκλιό του για την προστασία του περιβάλλοντος.

Τα δώρα του Τούρκου προέδρου

Όσον αφορά τον Ερντογάν, από την πλευρά του έκανε δώρο στον Πάπα έναν πίνακα κεραμικής με τη θέα της Κωνσταντινούπολης, καθώς και μια κασετίνα με βιβλία του μουσουλμάνου θεολόγου Μεβλανά Ρουμί.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Τούρκος πρόεδρος και η σύζυγός του, στο τέλος της επίσκεψής τους στο Βατικανό, χαιρέτισαν τον Αργεντινό Πάπα με μια μικρή υπόκλιση και αγγίζοντας με το χέρι την καρδιά τους.

Ο Φραγκίσκος ζήτησε από το προεδρικό ζεύγος της Τουρκίας να προσευχηθεί υπέρ του έργου του, κάτι που συνηθίζει να κάνει με τους καλεσμένους του. Τότε, ο Ερντογάν του απάντησε με χαμηλή φωνή: «Και εμείς περιμένουμε μια δική σας προσευχή».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading