Ο Μπόλτον θα επισκεφθεί Τουρκία και Ισραήλ

Ο σύμβουλος Ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου, Τζον Μπόλτον, ανακοίνωσε ότι αναμένεται να επισκεφθεί τόσο τη Τουρκία όσο και το Ισραήλ, μετά την απόφαση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από την Συρίας.

«Θα συζητήσουμε τις συνεχείς προσπάθειές μας για την αντιμετώπιση των προκλήσεων ασφαλείας που αντιμετωπίζουν οι σύμμαχοι και οι εταίροι μας στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της επόμενης φάσης του πολέμου κατά του Ισλαμικού Κράτους, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αρχίσει να επαναπατρίζουν στρατεύματα από τη Συρία» ανέφερε με tweet του ο Μπόλτον.

Σημειώνεται ότι το Ισραήλ, εξέφρασε τις ανησυχίες του σε σχέση με αυτή την απόφαση του Λευκού Οίκου, ωστόσο η Ουάσιγκτον έσπευσε άμεσα να υπερασπιστεί το δικαίωμα του Ισραήλ, να πραγματοποιεί επιδρομές στη Συρία, οι οποίες κατά το εβραϊκό κράτος στρέφονται εναντίον των ιρανικών δυνάμεων και της σιιτικής ένοπλης οργάνωσης του Λιβάνου Χεζμπολάχ.

Από την πλευρά της, η Ρωσία νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα κατηγόρησε το Ισραήλ για «κατάφωρη παραβίαση της κυριαρχίας» της Συρίας, η οποία, σύμφωνα με τη Δαμασκό και τη Μόσχα, αποτέλεσε την προηγούμενη μέρα στόχο αεροπορικών επιδρομών από ισραηλινές δυνάμεις.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, την ερχόμενη εβδομάδα, στη Βραζιλία.

Loading