«Ο Κάρλες Πουτζντεμόν δε θα παραδοθεί ποτέ», τονίζει ο δικηγόρος του

Αποφασισμένος να «συνεχίσει τον αγώνα» του είναι ο Κάρλες Πουτζντεμόν, σύμφωνα με τον εκ των δικηγόρων του, Γκονζάλο Μπογιέ. «Δε θα παραδοθεί ποτέ», δήλωσε σχετικά ο Μπογιέ, αφού επισκέφθηκε τον Καταλανό ηγέτη στη φυλακή του Νοϊμίνστερ στη Γερμανία όπου κρατείται.

Παράλληλα, ο εξέφρασε την «απόλυτη εμπιστοσύνη» του στη γερμανική δικαιοσύνη, η οποία θα αποφασίσει σύντομα για την πιθανή έκδοση του Πουτζντεμόν στην Ισπανία.

Το μήνυμα του Κάρλες Πουτζντεμόν προς τους Καταλανούς

«Είπε ότι εμείς (σ.σ. οι Καταλανοί αυτονομιστές) δεν θα παραδοθούμε ποτέ και αυτό είναι το μήνυμά του προς το λαό της Καταλονίας», τόνισε ο Μπογιέ  προσθέτοντας πως ο λαός «έχει το δικαίωμα να εκφράζει την επιθυμία του για ανεξαρτησία και για μια Δημοκρατία της Καταλονίας».

Όπως εξήγησε ο Ισπανός δικηγόρος, μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας «είναι πολύ κατηγορηματικός, πολύ σαφής στην αποφασιστικότητά του».

Υπενθυμίζεται ότι ο Καταλανός ηγέτης συνελήφθη την Κυριακή (25/3) στη Γερμανία, κοντά στα σύνορα με τη Δανία, βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί μετά από σχετικό αίτημα της ισπανικής κυβέρνησης.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας μιλά άμεσα ή έμμεσα, μετά τη σύλληψή του στην Γερμανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading