Ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ αρνήθηκε να πάει στο Παρίσι λόγω των εξελίξεων

Σημαντικές προεκτάσεις φαίνεται πως εξέλαβε η διπλωματική κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στη Ρώμη και το Παρίσι, σχετικά με την απόφαση του Σαλβίνι να μην δεχτεί σε ιταλικό έδαφος το πλοίο Aquarius που μετέφερε μετανάστες, γεγονός που οδήγησε σε βαρείς εκατέρωθεν χαρακτηρισμούς.

Μάλιστα, στον απόηχο των τελευταίων γεγονότων, ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, ακύρωσε την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Παρίσι, όπου θα συναντούσε τον Γάλλο ομόλογό του Μπουνό Λεμέρ.

Εντούτοις, ένας Γάλλος αξιωματούχος δήλωσε νωρίτερα ότι εν τέλει οι δύο υπουργοί συμφώνησαν ότι θα συναντηθούν κανονικά τις ερχόμενες ημέρες. «Oι δύο υπουργοί έχουν μιλήσει τώρα στο τηλέφωνο. Συμφώνησαν ο κ. (Τζοβάνι) Τρία να έρθει στο Παρίσι τις ερχόμενες ημέρες», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών κάλεσε τον Γάλλο πρεσβευτή στη Ρώμη για εξηγήσεις σχετικά με σχόλια που έκανε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος καταδίκαζε την ιταλική απόφαση να κλείσει τα λιμάνια της στα ανθρωπιστικά πλοία διάσωσης.

Loading