Ο Ερντογάν ζητά στοιχεία από τη Σ. Αραβία σχετικά με τον δημοσιογράφο

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ζήτησε περισσότερα στοιχεία από την Σαουδική Αραβία, σχετικά με την υπόθεση εξαφάνισης του δημοσιογράφου από το προξενείο της χώρας στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Ερντογάν, σε δηλώσεις του τόνισε ότι οι σαουδαραβικές αρχές πρέπει να αποδείξουν ότι ο δημοσιογράφος ο οποίος εθεάθη να εισέρχεται στο προξενείο της Κωνσταντινούπολη και που από τότε αγνοείται η τύχη του, είναι ζωντανός.

Σημειώνεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος προέβη σε αυτές τις δηλώσεις μετά τις πληροφορίες που έχουν έρθει στη δημοσιότητα, και ο οποίες θέλουν τον Σαουδάραβα δημοσιογράφο να δολοφονήθηκε εντός της πρεσβείας.

Δηλώσεις Ερντογάν

«Οι υπεύθυνοι του προξενείου δεν μπορούν να ξεφύγουν λέγοντας ότι αποχώρησε από το προξενείο, οι αρμόδιες αρχές πρέπει να το αποδείξουν» επισήμανε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στη Βουδαπέστη, όπου απάντησε σε μια ερώτηση σχετικά με το μυστήριο που περιβάλλει την εξαφάνιση στην Κωνσταντινούπολη του επικριτικού προς τις σαουδαραβικές αρχές δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

«Εάν έχει φύγει, πρέπει να το αποδείξετε με εικόνες» συμπλήρωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Οι αφίξεις και αναχωρήσεις από το αεροδρόμιο εξετάζονται. Υπάρχουν πρόσωπα που ήλθαν από τη Σαουδική Αραβία. Η εισαγγελία εξετάζει αυτό το ενδεχόμενο» συνέχισε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους.

Loading