Ο γαμπρός του Τραμπ τον βάζει σε… μπελάδες

«Πονοκεφάλους» στο επιτελείο του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, προκαλεί ο γαμπρός του Αμερικανού μεγιστάνα, Τζάρεντ Κούσνερ. Όπως εκτιμούν αναλυτές, η παρουσία του στο πλευρό του πεθερού του αποδυναμώνει τον Αμερικανό πρόεδρο.

Αυτό υποστήριξαν, εξάλλου, δύο πρώην συνεργάτες του Τραμπ, ο οποίος, μια ημέρα νωρίτερα, είχε αστειευτεί για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο γαμπρός του στο να έχει πρόσβαση σε απόρρητα έγγραφα.

Το προφίλ του Κούσνερ

Ο Κούσνερ, σύζυγος της μεγαλύτερης κόρης του Ντόναλντ Τραμπ, Ιβάνκα, θεωρείται ένας σύμβουλος με επιρροή, αλλά χαμηλών τόνων, στον Λευκό Οίκο. Μεταξύ άλλων, έχει επιφορτιστεί να βρει μια λύση στην ειρηνευτική διαδικασία μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

Ωστόσο, στα τέλη Φεβρουαρίου έχασε την προσωρινή άδεια που του εξασφάλιζε την πρόσβαση στις πλέον εμπιστευτικές πληροφορίες της αμερικανικής διοίκησης.

Ανησυχία για την έλλειψη εμπειρίας

Σύμφωνα με τη Washington Post, πολλοί Αμερικανοί αξιωματούχοι εκφράζουν την ανησυχία τους για την επιρροή που ασκούν ορισμένοι συνομιλητές του Κούσνερ σε διεθνές επίπεδο, λόγω της πλήρους έλλειψης εμπειρίας σε διπλωματικά θέματα, αλλά και των οικονομικών δυσκολιών και σκοτεινών σημείων που περιβάλλουν την επιχειρηματική του δραστηριότητα στον τομέα των ακινήτων.

Ο Τραμπ το… ρίχνει στην πλάκα

Ο Ντόναλντ Τραμπ, από την πλευρά του, δεν δίστασε να αστειευτεί για το θέμα το βράδυ του Σαββάτου (3/3), κατά τη διάρκεια ενός δείπνου, εξηγώντας ότι έφθασε αργοπορημένος, διότι ο γαμπρός του δεν «μπόρεσε να περάσει από την ασφάλεια».

Σε αυτό το κλίμα, την Κυριακή (4/2), δύο πρώην συνεργάτες του Ρεπουμπλικάνου εξέφρασαν την εκτίμηση ότι ο καιρός έχει φθάσει, ώστε το ζευγάρι Ιβάνκα – Τζάρεντ, γνωστοί με το προσωνύμιο «Τζαρβάνκα» (Jarvanka), να απομακρυνθεί από το περιβάλλον του προέδρου, για το καλό του επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.

«Για τον Τζάρεντ και την Ιβάνκα και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, πιστεύω ότι όλος ο κόσμος πρέπει να επικεντρωθεί σε αυτό που είναι καλύτερο για τον πρόεδρο», δήλωσε στο ABC ο Κρις Κρίστι, πρώην κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ και πρώην επικεφαλής της ομάδας μετάβασης του εκλεγμένου προέδρου.

«Δυστυχώς, εξαιτίας της εσωτερικής μάχης (στον Λευκό Οίκο) και των διαρροών (στον Τύπο), λειτουργούν εις βάρος αυτού του προέδρου», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading