Οι ρωσικές αρχές «κατέβασαν» την ιστοσελίδα του Ναβάλνι

Στο «κλείσιμο» της ιστοσελίδας Navalni.com, του γνωστού Ρώσου αντιπολιτευόμενου Αλεξέι Ναβάλνι προχώρησαν οι ρωσικές αρχές. Ο Ναβάλνι από μεριάς του χαρακτήρισε παράνομη την απόφαση αυτή, καταγγέλλοντας παράλληλα την φίμωση του.

Όπως έγραψε στα προσωπικά του μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η εταιρία Roskomnadzor η οποία είναι αρμόδιος ρυθμιστής τηλεπικοινωνιών της Ρωσίας, τον είχε ήδη προειδοποιήσει, συνιστώντας του μάλιστα να αποσύρει από τον ιστότοπο του τα στοιχεία της έρευνας για τον δισεκατομμυριούχο Όλεγκ Ντεριπάσκα.

Όπως φαίνεται, στην ιστοσελίδα του, ο Ναβάλνι είχε ανεβάσει μια έρευνα η οποία είχε δημοσιευθεί στις 8 Οκτωβρίου του «Μετώπου κατά της Διαφθοράς» του οποίου ηγείται, και αναφέρονταν στις κοινές διακοπές του δισεκατομμυριούχου Ντεριπάσκα και του αντιπροέδρου της ρωσικής κυβέρνησης Σεργκέι Πριχόντκο στην θαλαμηγό του επιχειρηματία στην Νορβηγία. Όπως υποστήριξε ο Ναβάλνι, οι διακοπές αυτές ήταν μιας μορφής δωροδοκία. Η έρευνα βασίστηκε σε φωτογραφίες από το Instagram και στο βιβλίο της Νάστια Ρίμπκα η οποία συνόδευε τους δύο άνδρες σ’ εκείνο το ταξίδι.

Επίσης είχε ανέβει βίντεο στο You Tube στο οποίο διακρίνονται οι δύο άνδρες να μιλούν, όπως ο ίδιος υποστήριξε, για τις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ.

Από μεριάς της, η Roskomnadzor με ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα αναφέρει ότι έδωσε εντολή στους παρόχους τηλεπικοινωνιών να αποκλείσουν την πρόσβαση στον ιστότοπο του Ναβάλνι, λόγω του προσβλητικού κειμένου για τον επιχειρηματία. Όπως ανέφερε, περιμένει από το Instagram να πράξει το ίδιο όπως και από τη Google να διαγράψει ένα βίντεο που έχει αναρτηθεί στο You Tube που έχει συγκεντρώσει πάνω από 5 εκατομμύρια θεάσεις, το οποίο απεικονίζει τους δύο άντρες επάνω σε θαλαμηγό.

Ο Ντεριπάσκα σε ανακοίνωση του την περασμένη εβδομάδα κατηγόρησε τον Ναβάλνι ότι διαδίδει ψέματα για τον ίδιο, επισημαίνοντας μάλιστα ότι θα κινηθεί νομικά προκειμένου να αποσυρθεί το επίμαχο βίντεο. «Όλες οι κατηγορίες του δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, είναι αποκυήματα φαντασίας μιας ομάδας ανθρώπων που αποσκοπούν να καταστρέψουν την υπόληψη μου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading