Οι ΗΠΑ στέλνουν στρατιωτικά drones στην Νότια Κορέα

Έτοιμες να στείλουν drones στην Νότια Κορέα εμφανίστηκαν οι ΗΠΑ. Συντηρώντας μια επιθετική πολιτική έναντι του απομονωμένου καθεστώτος και παρά τις προθέσεις των Νότια και Βόρεια Κορέα να ξεκινήσουν τις συνομιλίες, οι ΗΠΑ, θα στείλουν πολεμικά drones ικανά να πλήξουν εξέδρες εκτόξευσης πυραύλων.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, έχουν ήδη κατασκευαστεί τα ειδικά υπόστεγα που θα φιλοξενήσουν τα drones καθώς και όλες οι υπόλοιπες βοηθητικές εγκαταστάσεις. Όπως μεταδίδουν, αναμένεται να φτάσουν στην Νότια Κορέα μετά την Χειμερινή Ολυμπιάδα περίδος κατά την οποία υπάρχουν προγραμματισμένες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τις ΗΠΑ.

Οι αντιδράσεις

Από μεριά της, η Κίνα έχει εκφράσει ήδη τις αντιθέσεις της με την κίνηση αυτή των ΗΠΑ. Θεωρούν πολύ πιθανό, τα συγκεκριμένα drones να προβούν σε παρακολουθήσεις εντός της κινεζικής επικράτειας, στην χερσόνησο  Σαντόνγκ, που απέχει περίπου 400 χλμ από τη Γκουνσάν. Η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Χουά Τσούνινγκκάλεσε κάλεσε τις ΗΠΑ «να πατήσουν φρένο» στη σχεδιαζόμενη ανάπτυξη των μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Τι ισχυρίζεται ο Μάικ Πενς

Αντίθετα ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς, ισχυρίζεται ότι το μόνο που επιδιώκουν οι ΗΠΑ σα χώρα, είναι η άσκηση πίεσης στον Κιμ Γιονγκ Ουν προκειμένου να εγκαταλείψει το πυρηνικό του πρόγραμμα.

«Ο αμερικανικός λαός γνωρίζει ποιοι είμαστε και με ποιους έχουμε να κάνουμε και θα συνεχίσουμε με επιμονή, ισχύ και αποφασιστικότητα μαζί με τους συμμάχους μας μέχρις ότου το καθεστώς στη Βόρεια Κορέα σταματήσει να απειλεί τη χώρα μας και τους συμμάχους μας με πυρηνικούς βαλλιστικούς πυραύλους. Θα συνεχίσουμε να τους καθιστούμε υπόλογους για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ίδιου του λαού τους».

Loading