Οι αστέρες του Χόλυγουντ ζητούν αλλαγή στη νομοθεσία οπλοκατοχής

Το χθεσινό μακελειό σε σχολείο της Φλόριντα έχει προκαλέσει πόνο και θλίψη στις ΗΠΑ (καθώς είναι ένα από τα χειρότερα που έχουν συμβεί τα τελευταία 25 χρόνια στη χώρα), αλλά παράλληλα και την κατακραυγή των διάσημων του Χόλυγουντ, αρκετοί εκ των οποίων ζητούν την αλλαγή του νόμου περί οπλοκατοχής στην Αμερική.

Να σημειωθεί πως ήδη ο Ντόναλντ Τραμπ έγραψε στο twitter ότι στέλνει «προσευχές και συλλυπητήρια» στις οικογένειες των 17 θυμάτων, όμως αυτό για πολλούς δεν είναι αρκετό. Και σίγουρα δεν είναι.

Εκείνο που σίγουρα πρέπει να αλλάξει είναι ο νόμος. Αυτό τόνισε εκτός των άλλων και η Αμερικανίδα ηθοποιός, Ελίζαμπεθ Μπανκς, γνωστή για τη συμμετοχή της στην ταινία “Hunger Games” στην ανάρτησή της στο twitter.

“Τις προσευχές δεν τις ακούει κανένας Θεός”

Από την πλευρά του, ο ηθοποιός Μαρκ Ράφαλο υπογράμμισε στο ίδιο Μέσο κοινωνικής δικτύωσης, πως οι «προσευχές χωρίς τις απαραίτητες ενέργειες, είναι τα σιωπηλά ψέματα που λέμε, τα οποία δεν ακούει κανένας Θεός και δεν σημαίνουν και τίποτα».

Να σημειωθεί ότι μετά το μακελειό στο Λας Βέγκας, όταν 59 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από έναν ένοπλο, ο πρόεδρος Τραμπ είχε δηλώσει «πως δεν είναι ακόμη η κατάλληλη στιγμή ώστε να μιλήσουμε για τον έλεγχο των όπλων». Σε αντίθεση με τον πασίγνωστο συγγραφέα Στίβεν Κινγκ που πιστεύει ότι τελικά αυτή η στιγμή δεν θα έρθει ποτέ.

“Να προσφέρουμε ασφάλεια”

Από την πλευρά της, η Κιμ Καρντάσιαν συμφωνεί ότι οι προσευχές και τα ευχολόγια δεν αρκούν πλέον. Ζητά από τους Αμερικανούς αξιωματούχους «να κάνουν τη δουλειά τους και να προστατεύουν τους Αμερικανούς, από την παράλογη βία των όπλων. Το οφείλουμε στα παιδιά και στους δασκάλους μας, να τους προσφέρουμε ασφάλεια, όταν βρίσκονται στο σχολείο» ανέφερε χαρακτηριστικά.


Τέλος η Πατρίσια Άρκετ τόνισε πως «αν μπορούμε να κατηγορούμε τους διακινητές για το πρόβλημα των ναρκωτικών, τότε μπορούμε να κατηγορούμε την NRA για το πρόβλημα των μαζικών πυροβολισμών».

 

Loading