«Ξένες απειλές» φοβάται ο Μαδούρο και κάνει στρατιωτικές ασκήσεις

Ενδεχόμενες ξένες απειλές φοβάται ο Νικολάς Μαδούρο και διέταξε τη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων στις 24 και 25 Φεβρουαρίου, με τη συμμετοχή πολιτών.

«Έδωσα εντολή στις ένοπλες δυνάμεις, μαζί με τον λαό μας, σε μια πολιτικο-στρατιωτική ένωση, να διεξαγάγουν τα στρατιωτικά γυμνάσια Independencia 2018 το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου» ανέφερε ο δικτάτορας της Βενεζουέλας, σε ομιλία του το Σάββατο στην πολιτεία Βάργκας, όπου παρίστατο στην αναχώρηση του εκπαιδευτικού πλοίου Σιμόν Μπολιβάρ για έναν περίπλου με σταθμούς σε 12 χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Όπως εξήγησε,  οι ετήσιες αυτές ασκήσεις θα χρησιμεύσουν στη «βελτίωση της αποτελεσματικότητας των ενόπλων δυνάμεων και του εξοπλισμού τους» και στην ενίσχυση της «εθνικής ομοψυχίας».

Φοβάται την Κολομβία

Η ανακοίνωση των στρατιωτικών ασκήσεων έγινε στο περιθώριο έντονης φημολογίας που σπέρνει ο ίδιος ο Μαδούρο πως ο στρατός της Κολομβίας επεξεργάζεται σχέδιο διμερούς σύγκρουσης.

Το Σάββατο, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας εμφανίστηκε προκλητικός. «Δεν θα δεχτούμε ποτέ η ιμπεριαλιστική ξένη μπότα να πατήσει τα ιερά χώματα της πατρίδας μας», δήλωσε ο Μαδούρο, που είναι υποψήφιος για νέα προεδρική θητεία στις πρόωρες εκλογές που θα διεξαχθούν στις 22 Απριλίου.

Στα τάρταρα η δημοτικότητα Μαδούρο

Η Βενεζουέλα βρίσκεται σε σοβαρή οικονομική και κοινωνική κρίση, με ελλείψεις σε πολλά βασικά αγαθά, τρόφιμα και φάρμακα, και έναν υπερπληθωρισμό που αναμένεται να ανέλθει στο 13.000% το 2018, σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Η δημοτικότητα του Μαδούρο είναι στο χαμηλότερο επίπεδο, με το 70% και πλέον των πολιτών να επιθυμεί την αποχώρησή του, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, ωστόσο απολαμβάνει της ισχυρής υποστήριξης των θεσμών, συμπεριλαμβανομένου του στρατού.

Loading