Ν. Αφρική: Ισόβια στον 23χρονο που σκότωσε την οικογένειά του με τσεκούρι

Ισόβια κάθειρξη αποφάσισε το δικαστήριο της Νότιας Αφρικής στον 23χρονο που δολοφόνησε τους γονείς και τον αδελφό του με τσεκούρι.

Επίσης, στον Χένρι βαν Μπρέντα, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 15 ετών για απόπειρα δολοφονίας εναντίον της έφηβης αδελφής του Μάρλι, τον Ιανουάριο του 2015.

Στο Ανώτατο Δικαστήριο, ο δικαστής Σιράι Ντεσάι δήλωσε ότι οι «εν ψυχρώ δολοφονίες» διεπράχθησαν με «υπερβολική και άσκοπη βία», ενώ ο δικηγόρος του βαν Μπρέντα σκοπεύει να καταθέσει έφεση.

Η συγκεκριμένη υπόθεση είχε τρομοκρατήσει τους νοτιοαφρικανούς, ενώ ο ιατροδικαστής που εξέτασε τα πτώματα μετά τις δολοφονίες τόνισε ότι είναι το χειρότερο έγκλημα που έχει δει σε μια σταδιοδρομία περίπου τεσσάρων δεκαετιών.

Τα θύματά του και η απολογία

Ο βαν Μπρέντα μόλος 20 ετών την εποχή εκείνη, χρησιμοποίησε ένα τσεκούρι για να σφαγιάσει τον 54χρονο πατέρα του Μάρτιν, την 55χρονη μητέρα του Τερέζα καθώς επίσης και τον 22χρονο αδελφό του Ρούντι, ενώ κοιμόταν. Επίσης επιτέθηκε στην 16χρονη αδερφή του Μάρλι, χωρίς όμως να καταφέρει να την σκοτώσει.

Ο δράστης αρνήθηκε όλες τις εναντίον του κατηγορίες, ισχυριζόμενος ότι ηταν επίσης θύμα, ενός άνδρα που έσπασε το παράθυρο του σπιτιού τους και στη συνέχεια επιτέθηκε στην οικογένειά του.

Το δικαστήριο ωστόσο δεν πίστεψε την εκδοχή του για τα γεγονότα, τον θεώρησε ένοχο τριών δολοφονιών και μιας απόπειρας. Αμέσως μετά την ανακοίνωση των ποινών, ο δικαστής Σιράι Ντεσάι τόνισε ότι ο δράστης απέτυχε να δώσει οποιαδήποτε πειστική εξήγηση για τις ενέργειές του, ενώ δεν έδειξε στιγμή οποιαδήποτε τύψη.

Πηγή: BBC

Loading