Ντιμιτρόφ: «Παράλογες ορισμένες θέσεις της Αθήνας»

Παράλογες θεωρεί ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Ντιμιτρόφ, ότι είναι ορισμένες θέσεις της Αθήνας για το Σκοπιανό.

Σχολιάζοντας την πορεία των διαπραγματεύσεων για το θέμα της ονομασίας του γειτονικού κρατιδίου, ο Ντιμιτρόφ φέρεται να υποστήριξε ότι ορισμένες θέσεις που εκφράζει η Αθήνα γύρω από το συγκεκριμένο θέμα αγγίζουν τα όρια του παραλογισμού, δυναμιτίζοντας με τα λεγόμενά του τη συνέχεια των συζητήσεων μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων.

Την ίδια στιγμή στο εσωτερικό της χώρας του το κλίμα κάθε άλλο παρά καλό είναι. Η κυβέρνηση Ζάεφ είναι ιδιαίτερα πιεσμένη καθώς μόλις μετά βίας πέρασε το νόμο για τη χρήση της αλβανικής γλώσσας ως δεύτερης επίσημης.

«Δεν είναι αυτή εικόνα κοινοβουλίου ευρωπαϊκής χώρας»

Τα όσα συνέβησαν στην επεισοδιακή συνεδρίαση του Σκοπιανού κοινοβουλίου σε εκείνη την κρίσιμη συνεδρίαση, στηλίτευσε ο Γάλλος πρέσβης στο γειτονικό κρατίδιο, Κριστιάν Τιμονιέ:  «Δεν είναι δική μου δουλειά να κρίνω, αλλά η εικόνα που είδαμε ήταν ό,τι άλλο θέλετε, εκτός από εικόνα κοινοβουλίου ευρωπαϊκής χώρας. Σε μία περίοδο που τα κράτη-μέλη της ΕΕ θα πρέπει να πάρουν θέση για την σύσταση έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων, και ιδιαίτερα για τον αν η σύσταση αυτή θα είναι υπό όρους, θα τεθεί το ερώτημα αν η ατζέντα Priebe (σ.σ. για τις μεταρρυθμίσεις) θα υιοθετηθεί γρήγορα, ενώ θα τεθεί και το ζήτημα της τήρησης των κριτηρίων της Κοπεγχάγης. Η ΕΕ μπορεί να ενσωματώνει μόνο λειτουργικές δημοκρατίες», ανέφερε ο Γάλλος Πρέσβης.

Loading